Politiskt svek och haveri i Stenungsund

”Magontkoalitionen” har svikit sina respektive väljare i Stenungsunds kommun - flera gånger om, anser insändarskribenten angående beslutet om att stänga Ucklumskolan.

ANNONS

I september 2022 var det kommunalval i Stenungsund. Väljare som röstade på moderaterna ville ha ett borgligt styre i kommunen, och de som röstade på sossarna villa ha ett sossestyre i kommunen.

Efter valet får moderata väljare och sosseväljare till sin förfäran uppleva att de blå och röda partierna ska regera tillsammans?! En helt omöjlig och ohelig allians, enligt väljarnas uppfattning.

Blandar man rött och blått blir färgen magenta, låter nästan som magont vilket är ett bättre namn för det moderat och sosseväljarna fick och känner för sina politiker i kommunen –”magontkoalitionen”. Detta är det första sveket - haveriet mot sina respektive väljare i kommunen.

2019 lovar den dåvarande politiska ledningen att Ucklumskolan får vara kvar om det är mer än 40 elever i skolan. 2023 är det betydligt fler elever i Ucklumsskolan. ”Magontkoalitionen” sviker nu dessa löftet om 40 barn i skolan och kan inteckna det andra sveket – haveriet mot sina väljare.

Under sommaren 2023 växer frustrationen och kampen från allmänheten mot nedläggningsplanerna av Ucklumskolan.

Ucklumsbor och folk från hela kommunen och med olika politiska åsikter från höger till vänster vill ha skolan klar. Över 4 100 namnunderskrifter med fullständiga personuppgifter lämnas in.

Vilket ger det legala kravet på en folkomröstning i frågan om Ucklumskolans vara eller inte vara i framtiden.

På Kommunfullmäktige mötet 2023 09 14, beslutar ”magontkoalitionen” att helt strunta i folkomröstningen. Den ska göras till en kostnad av ca 1,8 miljoner kronor efter att man på fullmäktige mötet redan beslutat om nedläggning av skolan?? Således en ren kortslutning av demokratin och sunt förnuft (Frågan är också om detta är inom lagens ramar).

Det finns fler anekdoter i denna soppa om Ucklumskolan.

”Magontkoalitionen” påstår att bland annat att det finns ett renoveringsbehov och underhållsbehov av cirka 16 miljoner kronor i Ucklumskolan. En av kommunens absolut mest välrenommerade byggare och besiktningsmän har nogsamt besiktigat skolan och finner inte en enda anmärkning eller något renoveringsbehov eller akut underhållsbehov över huvud taget.

Detta har han tillskrivet kommunen och dess tjänstemän och politiker. Medborgare har försökt att få ut underlaget från politiker eller från förvaltningen på dessa just 16 miljoner kronor.

Men icke, någon eller några i ”magontkoalitionen” har bara dragit till med beloppet. Ljuger man tillräckligt länge blir det en sanning.

Skämmas borde ”magontkoalitionen” göra, men icke, tvärtom vidhåller man påståendet.

Ovan från en före detta besviken moderat väljare i kommunen som inte förnyar mitt stöd till moderata partiet 2026.

Roger Andersson

ANNONS