Rädda Ucklumskolan

Hela hanteringen är ogenomtänkt och skapar bara polarisering, skriver Ulf Torsein.

ANNONS
|

Ucklumskolans föräldraförening varnade redan när nya Spekerödskolan beslutades för att politikerna hade för avsikt att lägga ned Ucklumskolan. Men oppositionen hos föräldrarna segrade den gången och politikerna lovade att skolan skulle få vara kvar om elevunderlaget var minst 40 elever.

Idag är elevunderlaget betydligt större och nu vill majoriteten S och M med L som stödparti lägga ned skolan. Man hänvisar till ekonomin vilket inte stämmer. Hur kan man annars lägga stora summor på "landets bästa skola" på Hallerna eller bygga ut Jörlandaskolan och ytterligare en skola på Hallerna? Hela hanteringen av Ucklumskolans nedläggning är ogenomtänkt och skapar bara polarisering!

ANNONS

Nedläggningen av Stenungsunds resecentrum borde skapa en bättre ekonomi även om det lär ha kostat skattebetalarna runt 60 miljoner.

Varför vill majoriteten lägga en "våt filt" över de norra kommundelarna? Man började med Svenshögen som blev av med sin skola.

Ucklum är en livskraftig bygd med starka, företagsamma invånare som själva fått ordna med sådant som en kommun normalt ska bidra med. Dessutom uttalar kommunens "starke man" Olof Lundberg (S) liksom (M) sig nedlåtande om Ucklumborna i olika sammanhang vilket är mycket bekymmersamt.

Många unga familjer väljer Ucklum eftersom samhället ligger naturskön och barnvänligt samt att en stor bostadsproduktion skett under senare år och att samhällsservice med skola och förskola finns.

Om man väljer att lägga ned skolan så kommer unga familjer inte längre att vilja flytta till Ucklum vilket på sikt kommer att utarma orten och kommunen. Om man istället väljer att satsa på skolan, förskola och äldreboende så blir det en bra balans och orten utvecklas istället för att avvecklas.

Skam åt Majoriteten S, M och L som inte gjort något för att behålla Ucklumskolan och heder åt oppositionen som ändå försökt tala dem tillrätta.

Till sist: Kommunmedborgare: Rösta i folkomröstningen! Om du tycker att skolan ska få vara kvar så sätt ditt X i nej-rutan.

Ulf Torsein

Ucklumbo i Stenungsunds kommun

ANNONS