(S) och (V) går i opposition mot sig själva

(S) och (V) pratar ofta och gärna om vården men satsningarna saknas. Det skriver Nedžad Deumić (KD), Kommunalrådskandidat, i ett debattinlägg.

ANNONS
|

Socialdemokraterna brukar prata om att de ska vända på varenda sten för att vända den eskalerande kriminaliteten och otryggheten i vårt land. Ida Melin (S) och Annika Åberg Darell (V) behövde endast vända på några blad i de senaste årens budgetförslag för att se och förstå att vi satsat mer på löner än vad 5-gruppen har gjort. Istället ägnar de sig åt spekulationer och ger samtidigt inga konkreta löften.

Men det kanske inte är konkreta satsningar på vårdpersonalen som de vill diskutera, då de på förhand vet att den matchen är förlorad. (S) och (V) pratar ofta och gärna om vården men satsningarna saknas. Tack vare att de stoppade vår extra lönesatsning om 6 000 kr (för samtliga undersköterskor och vårdbiträden) riskerar kommunen att besegras av Tjörn och Kungälv i matchen om att rekrytera kompetent personal.

ANNONS

Under 5-gruppens styre har vi läst om hur Kommunal har demonstrerat och protesterat mot dåliga arbetsvillkor, om hur anhöriga oroat sig för sina föräldrar och nu senast om en enhetschef som lämnat arbetsgivaren i protest p.g.a. bristande kvalitet. Utöver det har de misslyckats med att ordna tillräckligt många äldreboendeplatser vilket lett till i att en sista minuten-lösning i form av moduler ska monteras upp. Er politik är att gå från köer till moduler.

Om det är hur (S) och (V) prioriterar vården, de äldre och personalen, tror jag att väljarna hellre röstar för en ny regering. Kristdemokraterna har värnat och kommer att värna välfärdens kärnverksamheter, de människor som behöver samhällets stöd allra mest. Vi kommer att föra en konkret och seriös politik som gör skillnad i människors vardag.

Att stoppa vårt förslag som syftade till att öka attraktionskraften för yrket och ge fler kronor i vårdpersonalens plånböcker, det gör er till bromsklossar för vårdens utveckling. 51 år i branschen borde leda till mer än godhetssignalering som belöning för vårdpersonalens ovärderliga arbete. Stenungsund behöver ett nytt, handlingskraftigt, ledarskap som prioriterar vården.

Nedžad Deumić (KD)

Kommunalrådskandidat

LÄS MER:Vi som arbetar inom vården har tröttnat på att få ett ” köttben” då och då som belöning...

ANNONS