SD har inget emot vinstjakt i välfärden, oavsett baksida

Sverigedemokraterna sätter välfärden sist, särskilt i de frågor som rör äldrevården, anser insändarskribenterna.

ANNONS
|

Sverigedemokraterna sätter välfärden sist, särskilt i de frågor som rör äldrevården. Kontrollen över vår gemensamma välfärd och vart skattemedlen tar vägen är underordnad och i retoriken hörs plakatretorik om invandring och integration. På det sättet behöver de inte svara på frågor om just den gemensamma omsorgen. Trots att en majoritet av det svenska folket är motståndare till privatiseringar och ohämmad vinstjakt ställer sig Sverigedemokraterna på välfärdsdirektörernas sida.

Sverigedemokraterna vill i Stenungsund absolut ha privata vinstdrivande äldreboenden. Varken för dem, KD eller M så är det några problem om ett företag genom lägre bemanning plockar ur skattepengar i vinst. Det ger mångfald, menar de och verkar helt ha missat den senaste tidens återkommande rapporter om hur vinsten möjliggörs.

ANNONS

Nej, Sverigedemokraterna står upp för de börsnoterade välfärdsbolagen. Det blev uppenbart under budgetdebatten i Stenungsund. Forskningen har fel och Attendo är ett föredöme, var budskapet. Ett Attendo som vi under veckan har läst om under helt andra rubriker. Chefers bonussystem på bekostnad av brukare och personal!

Socialdemokraterna vill sätta välfärden först före en ohämmad vinstjakt. Skillnaden mot de borgerliga partierna i Stenungsund kunde inte ha varit tydligare.

Janette Olsson (S)

Janne Rudén (S)

Stenungsund

ANNONS