Nu har Tjörns skolor varit i fritt fall några år, skriver insändarskribenten.
Nu har Tjörns skolor varit i fritt fall några år, skriver insändarskribenten. Bild: Martin Argus

Skolor i fritt fall

Svar på insändare När partiboken överträffar verkligheten. Med diverse argument, och i sedvanlig ordning tillhörande insinuationer och oförskämdheter, tar sig Tjörnpartiets gruppledare an ytterligare ett politiskt fiasko på Tjörn.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Men argumenten faller platt när gruppledaren för Tjörnpartiet får smäll på fingrarna av sina egna majoritetskompisar från liberaler och moderater. Detta i frågan om köp, eller inte köp, av Centrumhuset i Kållekärr.

Att skolorna på Tjörn, inte har allvarliga problem, försvarar han med samma slags argumentation, som han angrep sina meningsfränder från (L) och (M) i ”47 miljoner för en (S)-pizza”.

Trovärdigheten för tjörnpartistens resonemang är lika tunna som ovederhäftiga, även i skolfrågan. Liksom i många andra frågor, för den som verkligen vill sätta sig in i Tjörns kommuns politiska frågor. Just i skolfrågan på Tjörn, kan han jämföras med den aningslöse man, som ramlade ur skyskrapan på 100:e våningen. När han i fallet nedåt passerade 95:e våningen uttryckte han förhoppningsfullt: ”Så långt allt väl”.

Nu har Tjörns skolor varit i fritt fall några år. Från topplaceringar till bottenplaceringar i sverigerankning. Denna färd är ivrigt påhejade också av Tjörnpartiets vänner bland sverigedemokrater, liberaler, centerpartister. miljöpartister, f.d. V:are och moderater. I Gert Orwells värld, och språkbruk, under stridsropet: ”Botten är toppen, kamrater”!

Akademiledamot numro aderton

LÄS MER:Mer övervakning och billigare bygglov för solceller föreslås

LÄS MER:De vill ta nytt program till Nösnäsgymnasiet

ANNONS