”Du vill gärna skylla allt detta på Socialdemokraterna, trots att det var länge sedan vi hade makten på Tjörn. Det är väl en klassisk form av desinformation?” Det skriver Göran R Hermansson (S) i en replik till Gert Kjellberg (Tjörnpartiet) angående skolsituationen på Tjörn. Arkivbild
”Du vill gärna skylla allt detta på Socialdemokraterna, trots att det var länge sedan vi hade makten på Tjörn. Det är väl en klassisk form av desinformation?” Det skriver Göran R Hermansson (S) i en replik till Gert Kjellberg (Tjörnpartiet) angående skolsituationen på Tjörn. Arkivbild Bild: Annika Sahlin Ottosson

Skyll inte skolorna på S – det var länge sedan vi hade makten!

”Du vill gärna skylla allt detta på Socialdemokraterna, trots att det var länge sedan vi hade makten på Tjörn. Det är väl en klassisk form av desinformation?” Det skriver Göran R Hermansson (S) i en replik till Gert Kjellberg (Tjörnpartiet) angående skolsituationen på Tjörn.

ANNONS

Replik på insändaren: ”Friserande påståenden från S-Tjörn om skolan”

Gert!

Du har rätt att allt inte är svart när man ser på Tjörns skolor. Vi har fantastisk personal som med krympande resurser gör ett fantastiskt arbete. Men när man talar med personalen uttrycker de en stor oro att med den budget som ligger och som läget ser ut idag att sannolikheten för personalreduktioner i höst överhängande.

Vi i S har i Barn och Utbildningsnämnden uttryckt vår oro om förhållandet att endast 72,9 % av eleverna på Bleketskolan gick ut med betyg som ger behörighet till yrkesprogrammet på gymnasiet. Motsvarande siffra för tio år sedan låg på 97,2%. Vad har hänt? Vi kan se att vi jämförelsevis på Tjörn lägger relativt mycket pengar till skolan, men att mycket av dessa medel läggs på skollokaler. Tittar vi däremot hur mycket pengar som går till undervisningen så är det inte alls bra. Dessa siffror kan man hitta på ”Kolada” en databas för kommuner och regioner.

Trots att vi lägger mycket pengar på skollokaler är dessa på många ställen i mycket dåligt skick, det kan väl även du se Gert. Du vill gärna skylla allt detta på Socialdemokraterna, trots att det var länge sedan vi hade makten på Tjörn. Det är väl en klassisk form av desinformation?

Göran R Hermansson (S)

LÄS MER:Jörlandaskolan bygger ut i två etapper – blir klar hösten 2024

LÄS MER:Duschdörrar och draperier saknas fortfarande

ANNONS