Sluta använda "vi Ucklumbor" - alla tycker inte likadant

Alla Ucklumbor har inte samma åsikt. De finns också de som tycker att Stenungsunds kommun ser en helhetsbild för skattebelarnas pengar och vågar fatta tuffa beslut, anser insändarskribenten.

ANNONS

På senaste kan vi läsa mycket om debatten kring Ucklumskolan, ofta undertecknad i debatter och brev till politiker och kommun med "vi Ucklumbor" där syftet är att behålla Ucklumskolan.

Men här talar man inte för alla Ucklumbor. Det finns också "Vi Ucklumbor" som tycker att politiker och kommun på ett ansvarsfullt sätt ser en helhetsbild för skattebetalarnas pengar och vågar fatta tuffa beslut.

Det talas ofta om att hela kommunen blir påverkad om Ucklumskolan stänger. Självklart är det fler delar av kommunen som på olika sätt blir påverkad när Ucklums elever behöver en annan skolplats.

Men det är också fler delar av kommunen som blir påverkad om skolan är kvar då dessa pengar behöver plockas från andra skolor och verksamheter i Stenungsunds kommun.

ANNONS

Dessa pengar som nu ifrågasätts för att rusta upp en gammal skolbyggnad till en standard likt andra skolor i kommunen.

Det lär gissningsvis krävas mycket mer pengar för att ens komma i närheten av grannskolan Spekeröds standard och är inte det viktigaste faktiskt både barnens och personalens arbetsmiljö och säkerhet framför risken att en Ucklumbos huspris sjunker med någon procent för att närmsta skola flyttar mindre än tio minuters bilväg bort?

Man bör ej heller glömma barnens lärande av varandra vilket begränsas i en mindre klass.

Gemenskapen i Ucklum är något helt annat än en skolbyggnad. Den skapas och bibehålls på flera andra sätt. Stenungsund växer och Ucklum lär växa och med det kan ett behov av en ny skola finnas i Stenungsund.

Ge det därför tid och möjlighet att ge Ucklum en ny, fräsch och anpassad skolbyggnad där F-6 ryms när tiden är mogen.

Stolt Ucklumbo, småbarnsförälder och Kommuninvånare

ANNONS