Signaturer ”Rullstolsligan” anser att kommunen har glömt bort funktionsnedsatta när snön har fallit. Jättemånga har ramlat ute  i centrum dessa dagar när ej skottning och sandning skötts, menar insändarskribenten.
Signaturer ”Rullstolsligan” anser att kommunen har glömt bort funktionsnedsatta när snön har fallit. Jättemånga har ramlat ute i centrum dessa dagar när ej skottning och sandning skötts, menar insändarskribenten. Bild: Privat

Sluta spara in pengar på livsavgörande saker - och börja skotta!

Signaturer ”Rullstolsligan” anser att kommunen har glömt bort funktionsnedsatta när snön har fallit. Jättemånga har ramlat ute i centrum dessa dagar när ej skottning och sandning skötts, menar insändarskribenten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Denna vintern har både kommun och de olika hyresbolagens entrepenörer ej skött sitt jobb med att skotta och sanda nere i centrum där minst 80 procent av våra äldre bor och majoriteten rullstolsburna människor i olika åldrar bor.

Elrullstolar har fastnat och även tvingats köra på bilvägen vilket är en stor risk för dom om en bil får sladd tex.

Vi betalar hög skatt och höga hyror och då skall gångvägar vara tillgängliga för funktionsnedsatta såväl rullstolar, rollatorer, kryckor, blinda, synskadade, enligt lag skall inte de diskrimineras utan kunna vara så självständiga det går

Många har ej kunnat ta sig till affärer, bokade besök hos fysioterapeuter, arbetsterapeuter, optiker, distriktssköterska, doktor, kulturhus, osv.

Flera handikappsparkeringar har ej skottats eller sandats denna vinter och ingen tar ansvar!

Denna kommun sparar hela tiden pengar på de mest utsatta. Många med tex.stroke kan ju varken ringa, skriva eller prata o föra sin talan

Sedan är det faktiskt så att bara för man har rullstol eller rollator eller andra funktionshinder inte vill sitta inne vackra dagar med snö och sol i en lägenhet.

Många är dessutom ensamma och det är deras enda chans att träffa och se folk ev. Prata, ta en fika, gå in och läsa en bok/tidning, äta lunch ute och allt annat som friska gör .

Sluta spara in pengar på livsavgörande saker i kommunen!

Ett tillägg med: jättemånga har ramlat ute i centrum dessa dagar, månader ej skottning, sandning skötts.

Och ni som skottar en del av er blockerar trottoarer, övergångsställen, gångtunnlar för rullstolar, gående, barnvagnar. Ett exempel är enda övergångsstället vid Circle K. Det är helt omöjligt för någon att komma över om man inte är frisk höjdhoppare.

Skärpning!

Stenungsunds kommun och alla bostadsbolagen centralt.

"Rullstolsligan"

LÄS MER:Bleketskolan liknar en ”kåkstad”!

LÄS MER:Vill M och S-styret hålla rådens protokoll hemliga?

ANNONS