Största problemet är oklara besked från politiken om hur vi vill ha det med våra skolor

Det största problemet för Tjörns Bostadsbolag när det gäller skolan är oklara besked från politiken om hur vi vill ha det med våra skolor. Det skriver Göran R Hermansson (S) i ett debattinlägg.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Replik på insändaren: S-Tjörn vill flytta focus från egna insatser till partisk ranking

Ett svar på Gert Kjellbergs (Tjörnpartiet) frågor.

Att många av medlemmarna i Lärarförbundet sympatiserar med S är väl givet när man ser på vilken politik som gynnar skolorna, barnen och lärarna. Att detta skulle innebära att de förfördelar Tjörn i en ranking där man jämför Sveriges kommuner är trams och inte värt att svara på.

Det är också fantastiskt att Socialdemokraterna skulle ha sådant stort inflytande i Tjörns Bostadsbolag. Ett bolag som har fem politisk tillsatta ledamöter, två Liberaler, en Moderat (ordförande), en Socialdemokrat och en från Tjörnpartiet. Det är ett svaghetstecken från övriga partier om den enda ledamoten från S, helt skulle styra bolaget. Det största problemet för Tjörns Bostadsbolag när det gäller skolan är oklara besked från politiken om hur vi vill ha det med våra skolor.

När det gäller Bleketskolan har vår vision varit att i Bleket bygga en skola för framtiden, en skola anpassad för dagens pedagogik. En skola med en idrottshall anpassad för både idrott och kultur, en skola attraktiv både för elever och lärare. Detta till skillnad från de partier du nu lierat dig med, som varit tydliga med att man vill riva Bleketskolan för att bygga bostadsrätter.

Nu en fråga till dig Gert. Du gick till val med att du snarast skulle flytta tillbaka årskurs sex till mellanstadiet igen. En fråga som jag tycker är viktigt, än mer nu efter att ha talat med lärare på Häggvallsskolan. Min fråga är, eftersom du nu sitter med i majoritetsstyret på Tjörn har du startat processen för att undersöka förutsättningarna för att flytta tillbaka sjätteklassarna till mellanstadiet.

Göran R Hermansson (S)

LÄS MER:A-traktorerna är inte problemet – utan det är tidtabellerna

LÄS MER:En våldsutsatt kvinna ska aldrig behöva stå ensam!

LÄS MER:Stå upp för era mödrar, systrar och döttrar

ANNONS