Tack Sverige för allt du har gett mig

Mitt älskade Sverige tog emot mig med öppna armar när jag som mest behövde det, skriver Melisa Nilsson (S).

ANNONS
|

Idag, på Sveriges nationaldag, vill jag uttrycka min djupa tacksamhet till detta land som gav mig en andra chans i livet.

Jag kommer från Bosnien och Hercegovina, där jag tvingades fly från krigets fasor och lämna allt jag höll kärt. Men i Sverige fann jag en ny trygghet, en ny gemenskap och en ny framtid.

Sverige, mitt älskade Sverige, tog emot mig med öppna armar när jag som mest behövde det. Sverige gav mig inte bara en fristad, utan också möjligheten att bygga upp ett nytt liv. Här fick jag tillgång till utbildning, idrott och kultur, och Sverige visade mig vad solidaritet verkligen innebär.

ANNONS

Genom basketen och simningen fann jag en ny passion och ett sammanhang. Genom utbildningen fick jag verktygen att forma min framtid. Och genom Sveriges generositet och omtanke fann jag hopp och kärlek när allt kändes som mörkast.

Den sammanhållning och solidaritet som Sverige står för är något vi alla kan vara stolta över. Det är den som gör vårt samhälle starkt och inkluderande!

På Sveriges nationaldag vill jag påminna om vikten av att fortsätta bygga ett Sverige där alla, oavsett bakgrund, ges möjlighet att blomstra och bidra.

I min resa genom integration och samhällsengagemang har jag bevittnat kraften i Sveriges sociala skyddsnät och inkluderande politik. Det är inte bara en berättelse om att överleva, utan om att blomstra och bidra tillbaka till samhället.

Vi har alla en roll att spela i att bevara och förstärka dessa värderingar för framtida generationer.

På Sveriges nationaldag som alla andra dagar uppmanar jag alla att reflektera över vikten av öppenhet, mångfald och sammanhållning. Tillsammans kan vi fortsätta att bygga ett Sverige där varje individ har möjlighet att förverkliga sina drömmar och leva ett värdigt liv.

Det är vår gemensamma styrka och vår gemensamma framtid.

Jag är stolt över att vara en del av detta fantastiska land och som socialdemokratisk politiker arbetar jag varje dag för att stärka de värderingar som byggt det Sverige jag älskar.

Tack, Sverige, för att du gav mig och så många andra en ny chans i livet!

Låt oss fortsätta bygga ett samhälle där medmänsklighet och solidaritet står i centrum.

Melisa Nilsson

Ordförande Socialdemokraterna

ANNONS