Insändarskribenten anser att Tjörns kommun har svart bälte i felprioriteringar och nämner bland annat att förslaget för gratis mensskydd på skolor som röstades ned. Arkivbild
Insändarskribenten anser att Tjörns kommun har svart bälte i felprioriteringar och nämner bland annat att förslaget för gratis mensskydd på skolor som röstades ned. Arkivbild Bild: Annika Sahlin Ottosson

Tjörns kommun har svart bälte i felprioritering av kommunala medel

Insändarskribenten anser att Tjörns kommun har svart bälte i felprioriteringar och nämner bland annat att förslaget för gratis mensskydd på skolor som röstades ned.

ANNONS

Till vilket pris? Det är en fråga man kan ställa både sig själv, likväl som till pamparna på Tjörns kommun. För det där med pris, det är på Tjörn ett ord man tar hänsyn till när man själv känner för att det behövs.

Av många andra mindre kommuner i väst så har Tjörns kommun svart bälte i felprioritering med kommunala medel som i sin tur drabbar invånare i formen av höjda avgifter på den t.ex. redan absurda VA-taxan.

En rivningskåk för drygt 3,8 miljoner som man inte gör ett skvatt med? Jajamen! En cirkuspedagog i kommunal regi? Självklart!

Mensskydd för flickor på Tjörn? Nej, det är för dyrt. Så lät det innan hammaren föll på kommunstyrelsens sammanträde i februari då motionen röstades ned.

ANNONS

En av anledningarna för nedröstningen var att detta bör detaljplaneras i budgeten av respektive rektor.

100 000 SEK skulle kalaset kosta. Småpengar i sammanhanget och banar väg för att Tjörn är på väg in i framtiden och tar val idag som om 5-10 år kommer att vara självklara i hela landet. Jag hade hellre sett att 100 000 går till en basal hygienprodukt än att avlöna ytterliggare en till av de högtravande koryféer i kommunstyrelsen.

Vill man visa att Tjörn är en attraktiv kommun för barnfamiljer att bosätta sig i så kan man med fördel börja i rätt ände, vilket inte är att låta trötta farbröder bygga sin kleptokrati med fotfästet i en svunnen tid.

Men låt oss vara ärliga. Detta handlar inte lika mycket om att förslaget i sig är för dyrt eller ogenomförbart, utan det handlar om att motionen kommer från "andra sidan" vilket på politik-praxis betyder att det skall röstas ned, oavsett anledning.

Skulle detta hända pojkar och inte flickor så tror jag att vi alla kan vara överens att detta skulle aldrig behöva diskuteras.

Seamus Creedmire

LÄS MER:S-Tjörn vill flytta fokus

LÄS MER:Här är vinnaren i ST-tidningens bildtävling för februari

ANNONS