Uppmaning till kommunen: Köp stationshuset i Stenungsund

Stenungsunds stationshus är till salu. Uppmaning till Stenungsunds kommun: Öppna plånboken och köp hela fastigheten, anser signaturen ”Pragmatisk icke-politiker”.

ANNONS

Varför? Varför? Varför? kan inte kommunen köpa tillbaka Stenungsunds stationshus inklusive marken runtomkring. Det är för mig helt obegripligt varför inte kommunen kan ta över ansvaret för stationsbyggnaden, och kanske till och med göra något som kan gynna Västtrafiks resenärer – vad sägs om toaletter en liten vänthall och lokaler till chaufförer på övervåningen.

Eller riv huset och planera nytt smart på området, fler busshållplatser– kanske funkar detta som Resecentrum, eller är ni rädda för att det skall fungera för bra och att det planerade skrytbygget inte behövs?

Det vore ju en prestigeförlust. Men tänk nu efter lite grand i synnerhet när kommunen har så mycket andra kostnader och problem att ta tag i, läs skredet, vore det inte lite smart att hitta en interim lösning - istället för att ingenting händer?

ANNONS

Jag läser i tidningen att kommunen bara vill köpa ”parken” vid stationen för 70.000.- och jag håller med fastighetsägaren – det är ett hån som man håller på och jiddrar med fastighetsägaren.

Ta ansvar och var lite kreativa. Köp hela fastigheten gör något bra för en gångs skull. Om ni inte är kreativa själva skulle jag uppmuntra till en tävling där företag eller privatpersoner kan komma med förslag som kan hjälpa kommunen på traven.

Pragmatisk icke-politiker

ANNONS