Vad tycker M i Stenungsund om kritiken mot Kristersson?

Håller ni med om att er partiledare är ointresserad av ansvarstagande, anser att vårdpersonalen ska ”springa fortare” och prioriterar ”hittepå-reformer”? undrar insändarskribenterna?

ANNONS
|

Svar på insändaren ”Vi är bara i början av Ulf Kristerssons sjukvårdskris”.

Socialdemokraterna i Stenungsund skriver om statsministerns sjukvårdskris.

Spekulationer kring Moderaternas partiledare och hans ledarskap blandas med en selektiv bildsättning av den egna politiken i regionen. Socialdemokraterna är ansvariga för den vård som bedrivs i Västra Götalandsregionen, inklusive ekonomin. Precis som med den kommunala ekonomin, misslyckas man med att hantera skattepengarna regionalt. Redan 2023 pekar prognosen på rekord-underskott i storleksklassen 3-4 miljarder kr (!). De växande underskotten har mötts av näst intill likgiltighet. Den socialdemokratiska budgeten för 2024 innebär ett underskott om 1,6 miljarder kr, samtidigt som den kristdemokratiska budgeten endast lämnar ett minus på 230 miljoner kr. Med den ekonomiska politiken riskeras såväl framtida pensioner som investeringar. Det är ansvarslöst.

ANNONS

Ett annat slående faktum är att S nämner Ulf Kristersson vid namn, hela fem gånger, men glömmer att nämna den moderata partitillhörigheten. Vad tycker Moderaterna i Stenungsund om kritiken som framförs av kommunens ledande S-politiker? Håller ni med om att er partiledare är ointresserad av ansvarstagande, anser att vårdpersonalen ska ”springa fortare” och prioriterar ”hittepå-reformer”?

Vi följer med spänning om S spekulationer ska mötas med tydlighet från M eller med tystnad…

Henrik Hansson (KD), partiavdelningsordförande

Nedžad Deumić (KD), regionpolitiker

ANNONS