Varför är Ukrainas flagga nedtagen?

En solidarisk handling i vilken form den än må vara är viktig för den som är i nöd, skriver Ulf Carlberg.

ANNONS
|

När kriget i Ukraina bröt ut för snart 15 månader sedan uppstod i Sverige ett stort engagemang för att hjälpa och stödja Ukraina och dess folk. Både på det nationella, regionala och inte minst det privata planet upplevde Sverige en mobilisering för att hjälpa till och stötta Ukraina.

Orust kommun hissade den ukrainska flaggan vid sidan av den svenska. En fin symbolisk handling, men efter ett antal månader valde man att bara hissa Ukrainas flagga på måndagar! Sen en tid tillbaka är den helt nedtagen! Jag frågar mig varför?

En solidarisk handling i vilken form den än må vara är viktig för den som är i nöd. Och det vet vi ju alla att kriget i Ukraina pågår med samma intensitet som tidigare och landet behöver omvärldens stöd mer än någonsin. Då kan man inte backa och säga att vi inte är intresserade längre. Det minsta man kan begära av Orust kommun är att åter hissa den ukrainska flaggan och låta den hänga där varje dag till fred åter råder.

ANNONS

Ett gott exempel är Göteborgs kommun. Där ser man den ukrainska flaggan på många ställen, på kommunens flaggstänger och i privata hem. Ett lysande bra exempel är vid St Sigfrids Plan där 3 flaggor är hissade precis mitt emot Rysslands konsulat.

Ulf Carlberg

Henån

ANNONS