Vi kämpande bybor från Ucklum/Svenshögen vill säga TACK!

I över ett år har vi kämpat för vår skola i Ucklum. Kämpat för att alla barn i kommunen ska få möjlighet att gå i en skola nära sitt hem. Både nu och i framtiden. Både här i Ucklum/Svenshögen men även i alla andra kommundelar i Stenungsund, skriver Vi som kämpar för vår skola genom Emma Andersson.

ANNONS
|

Det har varit en otroligt lång och krävande process. Det har tagit både vår ork och tid från våra familjer. Tid vi hellre hade velat spendera med våra nära och kära. Men det har också varit många fina, vänliga och positiva stunder. Stunder av gemenskap och medmänsklighet. För vilket bemötande vi fått ifrån stora delar av kommunens befolkning. En sån förståelse och nyfikenhet.

Vi vill säga tack till kommunens invånare som stöttat oss, som skrivit under vår namninsamling, delat våra inlägg på Facebook, läst våra insändare i tidningen och lyssnat på våra klipp i radio/tv. Ett extra stort tack till er som också kryssade nej i vår folkomröstning. 68 % röstade nej. Magiskt! TACK!

ANNONS

Vi vill säga tack till medierna som bevakat och publicerat om vår kamp för skolan. Tack för att ni stått ut med oss!

Vi vill rikta ett tack till politikerna i oppositionen. Tack för all stöttning, för alla tips och för att ni fört vår och barnens talan i kommunfullmäktige (KF) och i de andra politiska rummen. För att ni sett till individer och inte bara summor.

Men främst av allt vill vi tacka alla som engagerat sig och lagt ner sin tid för att barnen ska få gå i en skola nära sitt hem. För all skyltmålning, uppsättande och nertagande av skyltar, inlägg på sociala medier och i tidningar. För alla som deltagit på våra demonstrationer och suttit med på KF. För alla frågor som ställts i KF. För alla som samlat in namnunderskrifter, räknat och sammanställt. För alla som ställt upp i intervjuer. Det är omöjligt att rabbla allt som hänt under detta år. Men har du på något vis hjälpt till eller stöttat kampen om Ucklumskolan så vill vi säga TACK!

Vi som kämpar för vår skola genom Emma Andersson

ANNONS