Signaturen "Elsen" undrar om ryktet att Tjörns kommun gett avslag på uppförandet av solceller på Dyrön stämmer eller är ett skämt?
Signaturen "Elsen" undrar om ryktet att Tjörns kommun gett avslag på uppförandet av solceller på Dyrön stämmer eller är ett skämt? Bild: nyvalll

Viktigare för Tjörns kommun med turister än bofasta – ni borde skämmas!

Signaturen "Elsen" undrar om ryktet att Tjörns kommun gett avslag på uppförandet av solceller på Dyrön stämmer eller är ett skämt?

ANNONS

Det florerar ett rykte på Dyrön om att Tjörns Kommun gett avslag på uppförandet av solceller på ön. Givetvis är detta ett skämt, ett mycket dåligt sådant, och det vore bra om Tjörns Kommun ville informera om att denna dumhet aldrig har skett.

Besökarna till öarna runt Tjörn och deras ökande popularitet genererar oerhört mycket intäkter till kommunen, öar som slåss för sin överlevnad men som konstant motarbetas av kommunen, en kommun som trots det raljerar om att "Hela Tjörn Skall Leva".

Ett tjugotal fastighetsägare visade härom veckan intresse för uppsättandet av solceller på sina tak, en ansökan som avslogs, detta med motivationen att man ville värna den "kulturella miljön". Hallå där! Menas med detta att turister vid åsynen av dessa solceller skulle chockeras, bli nedstämda, deprimerade och skyndsamt ta sig härifrån?

Det är alltså viktigare för Tjörns Kommun med turister än bofasta och kanske kunde man då utveckla den tanken; här följer några förslag för att värna den "kulturella miljön" på Dyrön:

Vid varje färjeturs ankomst till Nordhamnen sitter det på utvalda platser fiskargubbar i sydväst, oljeställ och lösskägg och rensar garn, gärna med pipa i munnen. Man kan även tänka sig kvinnor som tvättar trasmattor uppe i dammarna, någon som kör en skottkärra med tång, barn som hoppar hage osv osv. Kanske borde tv-antenner och paraboler tas bort, åtminstone under sommartid?

Dyr sophantering, dyrt vatten, dyr kollektivtrafik, och nu även dyr el. När då några tar initiativ för att värna miljön - den verkliga, alltså, inte den hitte-på-aktiga! - och drar sitt strå till stacken sticker någon lokal byråkrat upp huvudet ur sandlådan och säger NEJ!

Ni borde skämmas!

//Elsen

LÄS MER:Mot en ännu starkare hållbarhetspolitik

LÄS MER:Inga-Lill Hast lämnar fullmäktige på Tjörn

ANNONS