Vilket firande det blev!

Insändarskribenten är tacksam över att blivit inbjuden till ett varmt julfirande. Här var många nyinvandrade, personer utan hem och ensamstående, som mådde väldigt gott i värmen, skriver hen.

ANNONS
|

Jag blev inbjuden till julaftonsfirande på Hababeriet på Industrivägen i Henån och anlände strax innan klockan 14. En välkomnande eldkorg var tänd utanför entrén och en gång med dubbla marschaller brann utefter gången till entrén.

Väl innanför dörren blev jag varmt välkomnad och erbjöds en plats vid något av borden. Jag hängde av mig min rock och tog en plats vid ett välkomnande bord där det redan satt två bröder – dryga 50 år – som välkomnande mig till bords.

Serverades en mugg med varm glögg, och pepparkakor, vilket jag smuttade på medan många andra gäster dök upp. Det blev ett trevligt mingel och många skratt från barnen. Snart serverades ett väldigt stort och välsmakande julbord med många olika sill sorter, gravad lax, goda patéer, julskinka, rullskinka med mera. Andra påfyllningen blev Jansons, prinskorv (med grisafötter) köttbullar samt veganmat. Väldigt vällagat och njutbart. Alla lät sig väl smaka och maten svaldes end med must eller isvatten.

ANNONS

Det blev en god stund i matens tecken och det pratades en hel del mellan alla nya vänner man fann vid borden. Här var många nyinvandrade, personer utan hem och ensamstående, som mådde väldigt gott i värmen

Efter maten serverade efterrätter, kaffe och mera must.

Någon timma senare knackade tomten på och delade ut julklappar till samtliga. Det var bland annat en familj från Sri Lanka, buddister, som aldrig sett en jultomte. Deras ena son, cirka 7 år gammal, fick komma fram till tomten (lite skrämd) men då han fick sin tredje julklapp sken han som en sol och trivdes väldigt gott. Det var många barn som fick en riktigt god jul och lekte med varandra.

Når det var dags att bryta upp erbjöds alla en portionsbox med lagad varmrätt att ta med hem. Många vuxna erhöll en amaryllis i kruka att ta med hem.

En sådan trevlig och lyckad julafton vi fick vara med om tack vare Hababeriets varma och trevliga personal, som verkligen ska ha all heder för den julafton de bjudit oss in till.

Varma hälsningar från Göran Jamesson, en av deltagarna

LÄS MER:Släktforskarna släpper bok om förskräcklig prästson

LÄS MER:Ung kille misstänkt för narkotikabrott efter A-traktorträff i Stenungsund

ANNONS