Stenungsundspartiet anser att M och S borde lägga upp protokollen från pensionärsrådet och rådet för personer med funktionsnedsättning på kommunens hemsida.
Stenungsundspartiet anser att M och S borde lägga upp protokollen från pensionärsrådet och rådet för personer med funktionsnedsättning på kommunens hemsida. Bild: Annika Sahlin

Vill M och S-styret hålla rådens protokoll hemliga?

Stenungsundspartiet anser att M och S borde lägga upp protokollen från pensionärsrådet och rådet för personer med funktionsnedsättning på kommunens hemsida.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Protokoll är offentliga handlingar och de flesta av Stenungsunds kommuns protokoll kan läsas på hemsidan. Men inte protokollen från kommunens rådgivande organ, Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning. Detta ifrågasattes av Stenungsundspartiet på torsdagens kommunfullmäktige och vi föreslog att protokollen liksom andra protokoll ska publiceras på kommunens hemsida för att öka tillgängligheten av offentliga handlingar.
 Men M och S-styret vill inte att protokollen läggs upp på hemsidan så att medborgarna enkelt kan följa vilka frågor som tas upp i råden! Frågan är hur svårt kan det vara är verkligen befogad!
 Att tillgänglighet och personer med funktionsnedsättning inte är något som prioriteras av styret framgår tydligt i M o S handlingsplan. #stenungsundspartiet #hursvårtkandetvara?

För Stenungsundspartiet

Camilla Svensson, ledamot Demokratiberedningen

Agneta Pettersson Bell, vice ordförande

Kjell Stahre, ersättare Kommunfullmäktige

LÄS MER:Bleketskolan liknar en ”kåkstad”!

LÄS MER:Ungdomsfest spårade ur – två fördes till sjukhus

ANNONS