Så in i Norden bra, Stala!

Näst bäst i Norden är det inte alla lag som kan titulera sig som men det är precis vad Stala änglar från Orust kan göra.

|

Laget sorterar in som ett av flera lag i Stala IF och deltog den gångna helgen i Uddevalla Open.

Det är en nordisk turnering för idrottare med funktionsnedsättning med tävlingar i sex olika sporter varav en alltså är fotboll.

Matcherna spelades på Rimnersvallens konstgräs men också på Thordéngården.

Vann över Långared...

I den första kampen tog Stala änglar sig an Långared i en match som slutade med gulsvartrandig seger med 3-1.

Sebastian Olsson gjorde lagets första balja redan efter två minuter. Gustav Gustavsson utökade till 2–0 i mitten av den andra innan Långared kunde reducera.

– Gustav satte en retur i mål och fastställde slutresultatet 3–1, berättar Annika Zäll som är en av ledarna i laget.

...och Grunden

I nästa match mot Grunden E var det laget från Göteborg som gjorde första målet vilket skedde i den första halvleken.

Även denna gång kom Gustav till sitt lags räddning med viss assistans av motståndarna.

– Stala änglar kvitterade efter ett skott av Gustav som gick in via en Grundenspelare, säger Annika.

Förlust i finalen

Med en seger och ett kryss tog Stala sig till till final där man fick möta Tifs hjältar från Trollhättan.

Här blev det dock storstryk med 0–6.

– Tif läste sönder vårt spel och orken tröt efter en lång dag i sol och värme, säger Annika.