Hjälp oss – vilka frågor är viktigast inför valet?

Vi behöver din hjälp för att lägga upp strategin för vår bevakning, det är ju trots allt för er som vi gör den, skriver Jacob Humlén.

ANNONS

Klicka här för att komma till valenkäten!

Om drygt 100 dagar är det dags: Då avgör ni hur Stenungsund, Tjörn och Orust ska styras de kommande fyra åren. Våra lokalpolitiker ligger i startblocken för en valrörelse som förhoppningsvis blir både kul, konkret och klargörande. Vi på ST-tidningen ska göra vårt bästa för att du som väljare ska känna dig så uppdaterad som möjligt när det är dags att rösta. Valbevakningen kommer att öka i intensitet under sommaren för att nå sitt klimax på valdagen.

Men vi behöver din hjälp för att lägga upp strategin för vår bevakning, det är ju trots allt för er som vi gör den! Så. Vilka ämnen är viktigast i årets val? Vilka frågor vill ni absolut att politikerna svarar på innan ni bestämmer er?

Handlar det om skolan? Tillgången till bostäder? Eller något helt annat?

Efter tre dagar av givande samtal i ST-tidningens monter på Stenungsundsmässan kan jag konstatera att det inte saknas åsikter bland läsekretsen.

Att fylla i valenkäten på vår sajt tar bara ett par minuter – tack för hjälpen!

Du hittar enkäten här.

Till sist vill jag uppmana er alla att verkligen ta chansen att rösta den 11 september. Lite högtravande så är fria val en demokratisk rättighet som sannerligen inte är alla förunnade runt om i världen. Mer lågtravande så blir det helt enkelt roligare att gnälla om man har gjort något själv.

ANNONS