Jag har blivit bästis med Bianca Ingrosso

Eller varför inte spela in en egen porrvideo och lägg ut på Facebook? Då blir du känd! skriver Lars Einar Engström.

ANNONS

Jag har blivit ”bästis” med Bianca Ingrosso! Ja, alltså, hon kallar oss ”följare” på Instagram för ”bästisar”! Mäktigt! Och jag får titta in i en värld av lyx, flotta hotell och en och annan sexig bild på Bianca i bh och trosor. Stilig kvinna, inget snack om den saken. Bilderna påminner om gamla Fib/Aktuellt innan den tidningen gick överstyr. Men är Biancas bilder till nytta? Om jag hade varit 12 år, vad hade bilderna sagt mig, vilket är budskapet?

Spelar det någon roll hur dina idoler och förebilder uppför sig, vad dom gör och tänker? Alla har väl en egen vilja, vi bestämmer väl själva över våra kroppar och våra tankar? Knappast. Det finns ingen varelse på jorden som är så påverkbar som människan. Inte minst unga människor.

ANNONS

Jag är ju lastgammal nu, men nog minns jag hur jag och mina kompisar förfördes av bilder på filmstjärnor och av bioreklam. Jag minns till och med när man inte fick använda svordomar i radio och på tv, vilka tider!

Det var bättre förr! På 1950, -60, ja ändå in på -70 talet! Alice Babs, Ann Louise Hansson och Siw Malmkvist! Tre kvinnor som visste hur man uppförde sig och dessutom var påklädda! Bara en sådan sak! Kvinnor som var förebilder och som unga flickor försökte efterlikna. Det kanske var svårt ibland, men idag är det lättare, lite trasiga kläder, en lina ”vit snö” eller en ordentlig fylla, så ser du snart ut som en riktig rockstjärna. Eller varför inte spela in en egen porrvideo och lägg ut på Facebook? Då blir du känd!

Och de unga männen då? Kom dom undan som vanligt? Inte! Det fanns stiliga manliga idoler i Sverige förr i tiden. Lasse Lönndahl, Gunnar Wiklund och Carlie Tornehave! Kostym, vit skjorta och slips! Men idag… Slashasar med mycket pengar vinner. Smarta grabbar som köper en skola och ”fakturerar ut” slantarna till skatteparadis. Wow liksom, vilka grabbar!

Du kan låna slantar, via mobilen! Och spendera hur mycket pengar som helst på en krog så blir du kung i baren. Eller drottning. Och en sexpartner hittar du på nätet. Kör hårt! Jo jag minns hur vi fick ”bjuda upp” en kvinna om vi ville dansa och ibland blev det ett nej… Hade jag tur så blev det ett antal danser på lördagskvällen och bio på söndagen.

Inget ont om människan Bianca Ingrosso, jag är inte ute efter henne, mer samhällsfenomenet som sådant. För ni vet väl att: ”Det är bättre att vara rik och frisk än att vara fattig och sjuk.”

LÄS MER:Smart att rekrytera en klok hustru från Orust

LÄS MER:Hade pappa fått veta så hade han vridit öronen av mig

LÄS MER:Sverige är inte längre det säkra ”paradis” jag växte upp i

ANNONS