Missa inte vår orättvisa valbevakning!

Vi har samlat alla artiklar som på ett eller annat sätt rör höstens val på samma ställe så att du enkelt ska kunna hitta information om valen i våra tre kommuner, tipsar chefredaktör Jacob Humlén.

ANNONS

Rättvisa är ett relativt begrepp. Ta min hårväxt till exempel. I takt med att den begynnande flinten breder ut sig på skallen så kompenseras håravfallet generöst av allt fler hårstrån i både öron och näsa. Vilken gudomlig rättvisa!

Samtidigt kan andra naturligtvis fokusera på det djupt orättvisa i att vissa blir skalliga redan som 25-åringar medan andra får behålla en tjock och lockig hårman livet ut.

Ett annat exempel är ST-tidningens valbevakning. Varje vecka publicerar vi ett antal intervjuer med de lokala partiernas förstanamn. Det vill säga: Detta gäller de partier som väljarna har givit sitt förtroende och röstat in i respektive kommunfullmäktige. Om ett nytt parti deklarerar att man ställer upp i ett val får man alltså inte per automatik samma utrymme som de partier som väljarna har belönat med mandat. Likadant är det med den valkompass som ST-tidningen publicerar i samarbete med SVT. Detta är samma princip som gäller för partiledardebatterna på riksplanet. Rättvist tycker jag. Men det gör förmodligen inte Medborgerlig samling (som kandiderar i Stenungsund), Bohuslänpartiet (Tjörn) eller Alternativ för Sverige (Orust).

Men många artiklar om valet blir det hursomhelst – och fler är på ingång. För att du enkelt ska kunna hitta information om valen i våra tre kommuner så är dessa artiklar samlade på ST-tidningens valsida som du hittar här. Ta gärna för vana att spana in den med jämna mellanrum fram till valet och de närmsta veckorna därefter. Och du! Glöm inte att rösta den 11 september!

ANNONS