Redaktören: Premiär för nya e-tidningen

Digital nyhetspuls och prasslande pappersläsande – självklart finns det plats för båda även i framtiden. Men det finns också ett tredje sätt att ta del av vår journalistik: E-tidningen.

ANNONS

Självskryt är sällan vackert. Så jag nöjer mig med att stillsamt konstatera att det blåser positiva vindar runt Lokaltidningen STO. Just nu märker vi för varje vecka att ännu fler läsare hittar till oss och vill ta del av den journalistik vi producerar. Det är fantastiskt roligt!

Men ni vill göra det på lite olika sätt.

Den stora tillväxten sker digitalt och de flesta tar del av vårt ständigt pågående nyhetsflöde via mobilen. Denna utveckling har pågått i flera år och kommer bara att fortsätta – därför måste vi på redaktionen ta stor hänsyn till våra kära digitalläsare. Det är bland annat därför som vi sjösatte vår nya nyhetsapp under våren.

Men samtidigt är traditionen av att läsa en papperstidning fortfarande stark. En stor grupp läsare älskar uppenbarligen att kunna bläddra bland papperssidorna vid köksbordet eller i läsfåtöljen och i lugn och ro spana in vad som har hänt i STO-området sedan senaste utgåvan. Och våra kära printläsare måste vi naturligtvis också vårda ömt. Det är bland annat därför som vi har renodlat och förenklat utseendet på papperstidningen under våren.

Digital nyhetspuls och prasslande pappersläsande – självklart finns det plats för båda även i framtiden. Men det finns också ett tredje sätt att ta del av vår journalistik: E-tidningen. Alltså samma papperstidning som kommer i brevlådan på tisdagar och lördagar, fast i digitalt format så att man istället kan bläddra mellan sidorna i sin mobiltelefon eller på sin läsplatta varhelst man befinner sig.

I torsdags lanserade vi vår nya e-tidningsapp som alla prenumeranter nu kan ladda ner utan någon extra kostnad. Bra att veta är att du …

… kan läsa den redan omkring klockan 22 kvällen innan papperstidningen kommer.

… kan dela den med tre familjemedlemmar.

… (inom kort) kan lösa sudoku och korsord direkt i appen.

Appen heter logiskt nog ”Lokaltidningen STO E-tidning” och laddas ner via App Store eller Google Play beroende på vilken mobiltelefon/läsplatta du har (och glöm för jösse namn inte att samtidigt ladda ner vår nyhetsapp ”Lokaltidningen STO” om du ännu inte har gjort det).

Vill du testa men känner dig osäker på hur det funkar? Eller har du frågor om prenumerationsnummer eller annat? Vi hjälper dig gärna! Kontakta vår kundservice på 0303-72 82 45 eller redaktion@lokaltidningensto.se

ANNONS