Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maia Hirasawa och Carl-Einar Häckner utlovar magisk julstämning på Fregatten den 15 december. Bild: Per Kristiansen
Maia Hirasawa och Carl-Einar Häckner utlovar magisk julstämning på Fregatten den 15 december. Bild: Per Kristiansen

Maia och Carl-Einar sjunger och trollar in julen

Artisten Maia Hirasawa tar i år åter hjälp av Carl-Einar Häckner för att sjunga och trolla in julen. Tillsammans lovar de att bjuda på en både magisk och trollbindande afton när de besöker Fregatten i mitten av december.
Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Den svensk-japanska sångerskan Maia Hirasawa, som själv stått på scen och turnerat Sverige runt i drygt tio år, säger att hon fick idén att tillfråga Carl-Einar Häckner om ett samarbete för drygt två år sedan.

– Eller egentligen var det inte jag utan Ida Lindberg, en av mina musiker, som föreslog detta när vi spånade om vem vi skulle kunna ta med på scen när skulle ut på turné efter den julskiva vi då just släppt, berättar Maia Hirasawa.

– För mig var det som att alla bitar då föll på plats. Jag har själv alltid gillat Carl-Einar, även om det han gör är väldigt olikt det jag själv gör på scen. Men just därför såg jag också hur han skulle kunna tillföra det där lilla extra annorlunda jag var ute efter, fortsätter hon.

Gladdes över positivt besked

Maia Hirasawa trodde dock själv inte på att Carl-Einar Häckner skulle tacka ja och därför var glädjen extra stor när han faktiskt gjorde det.

Efter nära två års pandemiuppehåll är nu paret tillbaka på scen där det inleder årets julturné på Kulturhuset Fregatten onsdagen den 15 december.

Bild: Per Kristiansen
Bild: Per Kristiansen

– Det ska verkligen bli jätteroligt och som en fortsättning på den show vi gjorde då med nu också med en del nya grejer, som till exempel låten ”Äldre” som jag och Carl-Einar släppte tillsammans förra året, säger Maia Hirasawa.

Sånger på svenska, engelska och japanska

Men mest blir det förstås fokusen på julen i form av både traditionella svenska och engelska julsånger i modern tappning, samt en del på japanska.

– Carl-Einar kommer samtidigt göra sin grej på scen, det vill säga trolla och prata om julen, men också sjunga och spelat lite både själv och tillsammans med mig, berättar Maia Hirasawa.

Vilken är din egen absoluta favoritjullåt om du får välja?

– Det beror lite på vilket humör jag är, men jag verkligen älskar River med Joni Mitchell. Det är den finaste popjullåt jag vet, men den vågar jag själv inte ge mig på eftersom den är så bra som den är och jag är rädd för att inte kunna göra den rättvisa. Sedan går det ju inte att komma ifrån Oh helga natt, den är ju liksom i en klass för sig.

Vad har du annars haft för dig under året som gått?

– Jag har skrivit en hel del del ny musik som är tänkt att släppas på ett kommande album, varav två av singlarna från plattan släpptes nu för två veckor sedan. Sedan gör jag ju även en del reklamfilmsgrejer för japansk tv och hörde faktiskt alldeles nyligen av en kompis att de just nu spelas där hela tiden. Så det känns ju lite kul, för då blir det lite som ett kvitto på att man faktiskt finns nu under pandemin då jag annars inte haft så mycket kontakt med min publik, vilket jag verkligen längtar efter. Det ska bli så kul att få musicera med andra igen.