Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krönikören Daniel Lindell.
Krönikören Daniel Lindell.

Daniel Lindell: Mina bästa och smaskigaste sextips

Ta alla råd genom livet med en nypa salt, även de i den här krönikan, skriver Daniel Lindell.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

När man hunnit fylla 47 så vet man ju en del om livet. Inte lika mycket som en 87-åring. Men ändå. Tänkte därför ägna min sista krönika åt mina bästa, smaskigaste sextips. Det blir mitt bidrag till alla er därute som kanske funderar lite för mycket över livet i allmänhet eller över en del av de här sexgrejerna. Kanske framförallt för er lite yngre, vi vet alla att ni lever under en enorm press. Okej, nu kör vi.

1. Lär dig när ord ska särskrivas eller inte. Det är superviktigt för att upplevas som seriös. Kanske har du till och med klickat på den här krönikan eftersom du förväntar dig sextips. Det får du inte. Jag råkade nämligen ihopskriva sex och tips samt sex och grejer. Det du får blir sex stycken tips och sex grejer. Förlåt, mitt fel. Samt din snuskiga fantasis fel.

2. Allt går över. Allt. Just nu befinner jag mig på en bra plats i livet men det har inte alltid varit så. En gång satt jag i min bil på Tjörnbrons parkering med en baginbox och två kartor sömntabletter. Hade bestämt mig. Orkade inte mer. I detta nu sitter jag på ett café i Stenungsund med min dator, kaffe och en svingod chokladbiskvi. Samma liv fast tid förflutit, medicin intagits och terapi genomlidits. Ta hjälp om du mår kasst och under tiden du får hjälp så kom ihåg: Allt går över.

3. Sängen är utomordentlig att sova i. Den är framtagen för just det syftet. Och visst, man kan göra annat i den också. Men om du använder den till annat, gör det då utan press. Folk har inte så spännande sexliv som du tror. Och framförallt har de inte så mycket tid att lägga på det som de vill ge sken av. De kanske har ett sexliv men inte sex liv. Så sov istället för att stressa.

4. Lita inte på sociala medier. Mer eller mindre alla där ljuger. Kanske inte medvetet men ändå. Ingen människa har ett så där perfekt liv. Själv har jag alltid använt humor för att dölja min inre smärta och svärta. Andra använder kläder, sminktips, träning eller inredning. Njut av det men kom ihåg, det är mest fasader. Försök se igenom den där fasaden.

5. Ta hand om de som älskar dig på riktigt och som du älskar på riktigt. Bry dig inte om varken hat eller kärlek från människor som inte känner till ditt rätta jag. De kommer garanterat att göra allt för att missförstå dig så fort de får chansen. Eller älska dig när det passar dem.

6. Ta alla råd genom livet med en nypa salt, även de i den här krönikan. För visst, vi människor är visserligen ganska lika. Men ingen annan än du lever i din kropp med dina tankar, dina viljor, dina goda och dåliga sidor. Ett enda råd vill jag dock att du helt tar till dig och tror på: Tro inte på dina tankar. Det kan få dig att må skit.

När redaktören för den här tidningen ringde och berättade att de skulle sluta med krönikor så sa jag att jag förstod, att jag inte var bitter. Det var inte helt sant. Sanningen var att jag var både ledsen och lite bitter. Ledsen eftersom jag älskat det här lilla jobbet. Bitter för att allt i dagens samhälle handlar om klick, om att driva trafik på internet. Bitter för att det som folk klickar på alltid handlar om spektakulära mord, trafikolyckor eller sex.

Men mest bitter är jag nog på mig själv. Eftersom jag är precis likadan. För när Aftonbladet lockar med Plusartikeln ”Allt du behöver veta för ett bättre sexliv” så är jag där med mina små korvfingrar och blir Pluskund. Tre månader för endast nio riksdaler. Så billigt är det att köpa en människas intresse. Nio kronor och en förlorad självrespekt. Lite ledsamt men vet ni.

Det går över.

LÄS OCKSÅ: De som röstade är inte rasister – utan räddister

LÄS OCKSÅ: Elpriserna har fått mig att bli en Rudolf

LÄS OCKSÅ: Skotermannen förstörde vårt perfekta minne