Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jacob Humlén: Modiga STO-bor – men jag slipper gärna

Förhoppningsvis slipper jag medverka i något lekprogram i tv för att sprida budskapet, skriver Jacob Humlén.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Våra texter vill bli lästa. Våra nyheter bör spridas till så många som möjligt och våra reportage komma allmänheten till del. Det är min bestämda uppfattning.

Därför tar jag också gärna chansen att berätta om vår tidning för alla som vill lyssna.

Privat har jag däremot inte samma behov av att söka uppmärksamheten. Jag har exempelvis väldigt svårt att se att jag frivilligt skulle ställa upp i tv bara för nöjes skull.

För ett antal år sedan var min lillebror var med i Lilla Melodifestivalen i SVT. På bästa sändningstid charmade han sig vidare till någon slags nordisk final i Köpenhamn, även den tv-sänd. I publiken satt jag – svårt storebrorsstolt men också lätt skrämd av den hajp som under en kort period uppstod kring min 14-årige lillebror. Insläppt på planet hem utan problem – trots utgånget pass. ”Vi såg dig på tv igår”, förklarade flygplatspersonalen. Säckvis med brev från unga tjejer. Signeringsturné på köpcentrum. Telefonsamtal från okända nummer. Min bror insåg rätt snart att den här typen av uppmärksamhet inte var för honom.

Samtidigt är det – som vanligt – en evig tur att vi alla är olika. För visst vore tv-utbudet fattigare utan alla modiga personer som kastar sig ut i offentlighetens ljus utan att blinka. För en del är kanske själva uppmärksamheten det starkaste skälet att delta, för andra kan det vara en språngbräda in i drömbranschen – eller bara ett roligt och annorlunda äventyr. Oavsett bevekelsegrunder så får de medverkande naturligtvis allra helst komma från STO-området. Som Jonathan, Moa, Emil, och David – några av alla lokala förmågor som har vågat bjuda på sig själva inför hela Sverige under de senaste åren. Men vad hände sedan? Och hur ser de tillbaka på sin medverkan idag? Vår reporter Camilla Moestedt har undersökt den saken.

LÄS MER: Efter tiden i rampljuset: Det gör STO:s tv-profiler i dag

När vår redaktion ska nå ut med vår journalistik framöver så gör vi det under ny flagg. Som vi tidigare har berättat så byter Lokaltidningen STO namn till ST-tidningen från och med den 6 oktober. Men vår önskan att bli läst kommer att vara densamma.

Nyheten om sammanslagningen av tidningarna har tagits emot väl. De allra flesta verkar förstå att detta är nödvändigt för att kunna ha en stark och livskraftig lokaltidning även i framtiden.

LÄS MER: ST-tidningen och Lokaltidningen STO slås ihop

Så vi kommer att fortsätta söka din uppmärksamhet med våra artiklar. Dag för dag, vecka för vecka, år för år.

Förhoppningsvis slipper jag medverka i något lekprogram i tv för att sprida budskapet.

Däremot ser jag fram emot att följa många fler modiga STO-bor från tv-soffan.