Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jacob Humlén: Nu skriver vi historia – här är vår lömska plan

Idag skriver vi historia med lanseringen av den nya ST-tidningen. Stort tack för att du är med oss på resan! skriver Jacob Humlén.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Onsdagens pappersutgåva av ST-tidningen ser ganska annorlunda ut än den brukar. Men du som tidigare har prenumererat på Lokaltidningen STO lär däremot känna igen dig. Det beror på att dessa två tidningar nu har blivit en: Den prenumererade ST-tidningen med utgivning av papperstidning på onsdagar och lördagar – och uppdateringar på sajt och i nyhetsapp varje dag, året om.

ST-tidningen har delats ut gratis sedan slutet av 1970-talet. Det var länge en väl fungerande modell. Men tiderna och förutsättningarna förändras och för att kunna svara upp mot det stora intresset för lokal journalistik som finns bland er läsare satsar vi nu fullt ut på vår prenumererade tidning. Idag skriver vi historia med lanseringen av den nya ST-tidningen. Stort tack för att du är med oss på resan!

På redaktionen kommer vi att göra vårt yttersta för att ge dig massor av bra läsning. Jag är övertygad om att nyckeln till detta är en blandning av olika typer av artiklar. Granskningar och fördjupande reportage har sin givna plats men behöver också få sällskap av lättsammare nyheter och personporträtt. Vilka butiker slår upp portarna? Och vem gör sin röst hörd på insändarplats? Dessutom hittar du krönikor, fastighetsaffärer och en massa andra saker med lokal prägel både i papperstidningen och digitalt.

Ju bättre journalistik vi producerar, desto fler prenumeranter lär vi få. Och ju fler som prenumererar, desto mer kommer att vi att kunna satsa på vår journalistik.

Därför vill vi också att ni ska bli ännu fler. På www.sttidningen.se/erbjudande kan nya prenumeranter just nu prova en digital prenumeration under sex månader – vilket alltså ger tillgång till allt material på vår sajt + e-tidningen men som inte innefattar någon papperstidning – för 49 kronor totalt i stället för 89 kronor i månaden. En knapp 50-lapp för ett helt halvår är naturligtvis löjligt billigt men ett sätt för oss att låta ännu fler upptäcka vår journalistik. Vår ambition är att varenda STO-bor ska inse hur kul det är att ha en kvalitativ lokaltidning i sin vardag. Affärsidén är helt enkelt att leverera en så bra produkt att ingen kan tänka sig att vara utan tidningen, oavsett om man läser nyheterna i mobilen eller i pappersformat – eller både och. Är inte det lömskt så säg.

Vi vill också gärna träffa dig! På lördag finns jag och mina kollegor på plats på torget i Henån kl 10-11, i Södra hamnen i Skärhamn kl 12-13 och vid Coop på Stenungstorg kl 13-15. Kom gärna förbi och berätta vad tycker om tidningen, vad du vill läsa om framöver – eller bara för att säga hej.