Skicka en hälsning till någon du tycker om inför Alla hjärtans dag

Den 14 februari är det Alla hjärtans dag. Nu efterlyser vi era kärlekshälsningar till nära och kära. Skicka dem till oss så ser vi till att sprida dem så att fler kan ta del av era hyllningar.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Firandet av Alla Hjärtans dag – som också kallas Valentindagen och Vändagen – kan i sin moderna form, som så många andra traditioner vi tagit till oss i Sverige, härledas till amerikansk sed.

Nu efterlyser ST-tidningen era kärlekshyllningar till nära och kära. Mejla dem till oss på redaktionen@sttidningen.se – gärna tillsammans med en bild på den du hälsar till – så ser vi till att sprida hälsningarna till en större läsekrets.

Firandet av dagen den 14 februari började redan i slutet av 400-talet då man inom den katolska kyrkan hyllade helgonet Valentinus. Kopplingen till romantik och kärlek uppkom sedan först under medeltiden, då man i England, Skottland och norra Frankrike firade dagen med en sedvänja att genom lottning para ihop ungdomar två och två inför vårens och sommarens lekar och danser.

Under medeltiden uppstod en sed att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste, vilket på 1800-talet utvecklades till tryckta och utsirade Valentinkort ofta smyckade med sidenband och spetsar.

LÄS MER:Ally och Torvald firar 70 år som gifta: ”Godnattpussen är viktig”

LÄS MER:Gårdens rekordsommar – 51 bröllop bokade

LÄS MER:Magiska datumet lockar till bröllop – Gunnar Arwidson minns varje brudpar han vigt

ANNONS