Lars Berglund har gått bort. Han hade ett förflutet som ordförande i Stenungsunds Segelsällskap och var också under flera år marknadsansvarig för Tjörn runt.
Lars Berglund har gått bort. Han hade ett förflutet som ordförande i Stenungsunds Segelsällskap och var också under flera år marknadsansvarig för Tjörn runt. Bild: Tony Balogh

Tidigare Tjörn runt-generalen Lars Berglund har gått bort

Stenungsunds Segelsällskap har sorg. Den tidigare Tjörn runt-generalen Lars Berglund har gått bort.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Dödsbudet har förmedlats via Tjörn runts officiella konto på Facebook.

Under rubriken ”En eldsjäl har tystnat” skriver Olof Beckman, tidigare ordförande i föreningen, om Lars Berglund som också hade ett förflutet i StSS som ordförande och under en lång rad av år var ”stark man” för havskappseglingstävlingen Tjörn runt.

”Fick idag meddelandet att Lars Berglund gick bort igår söndagen den 15 januari 2023. Lasse, som alla kallade honom, har genom åren varit en enorm kraft för skapande och utvecklande av seglingen på västkusten”, skriver Beckman och fortsätter:

”Lasse har varit den som jag vill tro har lagt mest energi av alla på att utveckla Stenungsund Segelsällskap och Tjörn Runt, han har inte varit rädd för nytänkande och har hela tiden jobbat energiskt med att få in sponsorer till klubben."

Beckman berättar att hela segelsällskapets ungdomsverksamhet mer eller mindre har finansierats av de sponsorer som föreningen haft genom åren i samband med Tjörn runt.

”Jag blev invald som ordförande i StSS 2011 och har sedan dess jobbat nära Lasse vilket har varit otroligt givande”, skriver Beckman och fortsätter:

”2013 firade vi ’Tjörn Runt 50 år’ med en stor baluns på Stenungsbaden, otroligt lyckat. Redan direkt efter det började vi fundera på hur vi skulle utveckla detta till vårt 60-års jubileum 2023, detta fick han inte uppleva.”

Förutom seglingen i Stenungsund samt Tjörn runt var Lars Berglund den som drev etableringen av Västkustens Seglarförbund (VKSF) och han satt även med i styrelsen under en lång rad av år.

”Även om Lasse har varit borta från klubben och Tjörn Runt dom senaste åren, så uppstår ändå en stor tomhet i och med hans bortgång”, skriver Beckman.

LÄS MER:Tjörn runt by Cowi tar ut kursen inför jubileumsåret 2023

LÄS MER:Tjörn runt hoppas på sponsring under jubileumsåret 2023

LÄS MER:Beckmans planer för Tjörn Runt: ”Det är den grupp som vi kan locka”

ANNONS