En bil voltade på E6 på torsdagskvällen. Både föraren och de två passagerarna i bilen klarade sig dock utan skador.
En bil voltade på E6 på torsdagskvällen. Både föraren och de två passagerarna i bilen klarade sig dock utan skador. Bild: Mikael Berglund

Bil voltade efter däckexplosion på E6

En man fördes under torsdagskvällen till sjukhus efter att en bil voltat på E6 mellan Jörlanda och Kode. Olyckan orsakade totalstopp i södergående riktning. Olyckan ska inträffat efter att bilens ena framdäck exploderat och föraren mist kontrollen över fordonet.

ANNONS
|

Klockan 18.52 på torsdagskvällen fick räddningstjänsten ett larm om en bilolycka på E6 mellan Jörlanda och Kode. Bilen hade kört in i ett mitträcke på motorvägen.

– Det är en bil som har voltat. Vi har spärrat av vägen så det är avstängt i södergående riktning, berättade Björn van der Kaay på räddningstjänsten, initialt.

Polis och ambulans larmades också till platsen.

Totalt färdades tre personer i bilen, varav den manlige föraren i 45-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans för kontroll.

– Men både han och de övriga passagerarna ska ha klarat sig helt oskadda, berättar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal under fredagsförmiddagen.

ANNONS

En patrull skickades också till sjukhuset för att förhöra den manlige föraren.

– Men det finns ingen misstanke om brott, utan olyckan ska ha inträffat efter att bilens ena framdäck exploderat, varpå föraren mist kontrollen över fordonet och först voltat ned mot dikeskanten och sedan landat i mitträcket, berättar Herman Egelström vidare.

Vid klockan 20.30 var vägen helt öppen för trafik igen. Olycksbilen bärgades från platsen.

ANNONS