Polisens presstalesperson Christer Fuxborg.
Polisens presstalesperson Christer Fuxborg. Bild: Anders Ylander

Falska samtal från polisen sprider sig till STO-trakterna

Enligt polisen i Södra Fyrbodal sprider sig telefonbedrägerier till STO-trakterna. De okända personerna utger sig för att vara från polisen.

ANNONS
|

– Det är personer i vårt område som uppger sig för att vara från polisen. De frågar folk om de har guld och kontanter hemma. Även frågor om deras hemlarmsystem och vad de har för bankkontonummer. Det skapar oro och där de här samtalen har kommit in har vi patrullerat mer – haft extra tillsyn, säger Monica Persson, stationsbefäl på polisen i Södra Fyrbodal.

Men någon information om vem som ringer och exakt var detta sker vill inte stationsbefäl Monica Persson, berätta för tillfället.

”Bett vederbörande att fara och flyga”

Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, berättar att det har varit tio fall runt Göteborg och söderut. Ett av telefonsamtalen har nått Stora Höga.

ANNONS

– Det är samma modus, de pratar polska och vänder sig till personer av polsk börd. De gör en lätt slagning på telefonen eller datorn och då hittar de namn som påminner om polsk påbrå – och snackar om pågående inbrott, säger att det finns folk som stryker omkring lägenheterna. Sen ber de dem att samla ihop värdesaker, lägga det i en påse och ställa det utanför huset eller lägenheten. De flesta har ifrågasatt och bett vederbörande att fara och flyga.

ANNONS