Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Flammande teckningar gav pris

En vackert orange röd himmel och ett nästan spöklikt svart träd gav Hanna och Ellinor vinsten i Lions årliga teckningstävling.

Lions årliga teckningstävling lockar alltid många duktiga elever i årskurs 4 att lämna in sina teckningar. Prissumman går till klassen, inte till eleven enskilt.

– Lions Orust får in pengar från aktiviteter vi gör, men även från vår second hand butik i Henån. De pengarna vill vi dela med oss av till kommunens unga. Därför har Lions under många år arrangerat de båda tävlingarna där prissumman går till Orusts unga, säger Lions veteranen Rolf Nilsson.

Eld var temat för teckningstävlingen i år. Konsthallen i kulturhuset flammade därför i orange och röda färger för de tävlande hade inte sparat på färgkritorna i sitt skapande. Konstverken hade inför prisutdelningen bedömts bland annat av konstnären Lars Sestervik. Han hade fastnat för det färgstarka och kanske lite surrealistiska. Bidragen var många och fina, så fina att inte bara en vinnare utan två fick utses. Hanna Nesvagn Nilsson och Ellinor Lilja fick dela på förstapriset med Lukas Stahlin, alla från Ängås skola. Lukas kunde dock inte närvara på prisutdelningen.

Andrapriset gick till Ella Browne som går i en klass 4-5 vid montessoriskolan i Henån. Hon fick 2000 kronor till klassen.

– Vi är bara sju elever i fyran så det blir ganska mycket pengar i klasskassan.

Sarah och Jessica som tilldelades tredjepriset hade målat sitt tävlingsbidrag tillsammans. En hade skapat en skogsglänta där ett tält stod uppställt vid en lägereld. Lions Rolf Nilsson som är en hängiven scout, refererade målningen till ett scoutläger. Så var det inte förklarade Sarah Husam.

– Ingen av oss är scouter utan vi tyckte bara att det skulle bli en mysig bild med ett tält och en lägereld.

Samma kväll som teckningstävlingen hölls även prisutdelningen för Lions novelltävling. Vinnaren Ester Wilson hade skrivit en spännande novell som juryn föll för tack vare novellens rafflande tempo och oväntade vändning. Tvåa kom Nikolina Kjellman vars novell handlade om kärleken till ett syskon som inte längre finns med oss. Tredjepriset i novelltävlingen gick till Sara Bolin som hade skrivit om den första kärleken som kan vara nog så svår. Juryns Maja Andersson och Annika Rusch delade ut diplom och prispengarna som Lions bidragit med. De vinnande novellerna kan läsas via kommunens hemsida.

Erika Olofsson

0303-728229

[email protected]