Flera viltolyckor i STO-området

Tre viltolyckor inträffade under söndagskvällen och måndagsmorgonen. Två av olyckorna inträffade på länsväg 178, på Orust, och en på Stenungsön.

ANNONS
|

Det första larmet kom in vid 22.30 tiden på söndagen och rörde sig om en personbil som ska ha kolliderat med en älg på länsväg 178, nära Tegneby. Föraren ska ha klarat sig utan skador. En eftersöksjägare skickades till platsen då älgen överlevde kollisionen.

– Det är inga personskador rapporterade som tur var. Det är tunga djur och det kan gå riktigt illa om de far in i vindrutan, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Olycka nummer två inträffade också på länsväg 178, i Morlanda, nordvästra Orust vid 07-tiden. Enligt polisen ska det denna gången röra sig om ett rådjur som kolliderat med en personbil.

ANNONS

– Även här finns inga personskador rapporterade och rådjuret ska ha sprungit vidare. En eftersöksjägare har skickats ut.

Den tredje och sista olycka ägde rum i närheten av Tjörnbron, på Stenungsön under måndagsmorgonen – några minuter efter den andra olyckan.

– Föraren klarade sig utan personskador men bilen fick skador på fronten. Det gäller ett påkört rådjur som inte klarade kollisionen och ligger dött i diket på höger sida vägen.

ANNONS