Bussar fortsätter att ersätta tågtrafiken mellan Göteborg, Uddevalla och Strömstad under torsdagen, på grund av annalkande oväder. Arkivfoto
Bussar fortsätter att ersätta tågtrafiken mellan Göteborg, Uddevalla och Strömstad under torsdagen, på grund av annalkande oväder. Arkivfoto Bild: Arkivfoto

Fortsatta tågstörningar att vänta under torsdagen

Olyckan på Hisingen, där ett tåg i måndags kolliderade med en gasbuss, påverkar fortsatt tågtrafiken norrut mot Stenungsund där bussar just nu ersätter den inställda tågtrafiken. Under torsdagen väntar nya störningar, enligt Trafikverket. Nu på grund av oväder.

ANNONS

Enligt gårdagens prognos från Trafikverket beräknades tågtrafiken mot Uddevalla och Strömstad kunna vara igång redan klockan 06 i dag, onsdag. Men så blev det inte då återställningsarbetet vid olycksplatsen på Hisingen dragit ut på tiden.

Läs mer: Stopp i trafiken på grund av olycka

Förklaringen är att skadorna vid olycksplatsen varit mer omfattande än vad man först trodde.

– Efter att tåget bärgats har man bland annat behövt byta ut runt 400 betongslipers som ligger under själva rälsen, som också skadats vid olyckan. Rälsen har sedan neutraliserats, det vill säga man har justerat och sett till att den har rätt längd, uppger Lii Hyllander, presskommunikatör på Trafikverket, på onsdagseftermiddagen.

Annalkande oväder

Den senaste prognosen har därför varit att tågtrafiken mot Stenungsund skulle komma igång tidigast under tidig torsdagsmorgon.

Men nu flaggar Trafikverket att det dröjer ytterligare en dag innan trafiken kan börja rulla som vanligt. Nu på grund av annalkande oväder.

– De uppgifter jag fått till mig nu under eftermiddagen är att all tågtrafik kommer att ställas in under torsdagsdygnet. Men det beror förstås på hur allt utvecklas, så mitt råd är att själv hålla koll på uppdaterad trafikinformation eller kontakta sitt tågbolag, säger Lii Hylander.

Bussar ersätter

Ett lågtryck med hårda vindar närmar sig redan i dag, onsdag västerifrån och SMHI har inför torsdagen utfärdat en klass 2-varning för snöfall som kan ge kraftig drivbildning för norra Bohuslän, Dalsland och Värmland.

Läs mer: Bakslag för våren – nu kommer snön

Trafikverket tar därför det säkra före det osäkra och ersätter under torsdagen tågtrafiken med bussar på hela sträckan mellan Göteborg och Uddevalla, respektive Strömstad.

Camilla Moestedt

redaktion@lokaltidningensto.se

ANNONS