Jacob Humlén, ny chefredaktör på Lokaltidningen STO. Bild: Jonas Rindefjell
Jacob Humlén, ny chefredaktör på Lokaltidningen STO. Bild: Jonas Rindefjell Bild: jonas rindefjell

Han blir ny chefredaktör på Lokaltidningen STO

Efter ett drygt decennium får Lokaltidningen STO en ny chefredaktör.
– Det här känns fantastiskt kul, jag är supertaggad, säger Jacob Humlén.

ANNONS
|

Avgående chefredaktören Jonas Rindefjell har varit med sedan starten men lämnar nu sitt uppdrag för motsvarande tjänst på Partille Tidning. Nu är ersättaren på plats på kontoret i Stenungsund: Jacob Humlén, 40.

Hur känns det här?

– Kanon! Jag kommer till en härlig redaktion med duktiga reportrar och till tre spännande kommuner där det finns massor att skriva om. Så nu är det bara att köra!

Vad kommer du ifrån?

– Jag är uppvuxen i Lysekil men bor numer i Göteborg med sambo och två barn, snart tio och sju år gamla.

Hur bekant är du med STO-området?

ANNONS

– Jag har under ett antal år jobbat i den mediekoncern som Lokaltidningen tillhört (numer Stampen Media) så jag känner tidningen ganska väl. Jag har också skrivit en och annan artikel i den genom åren så några läsare har säkert sett mitt namn fladdra förbi då och då.

Du vikarierade även som chefredaktör här under tio månader för sju år sedan. Vad minns du av det?

– Att det var en rolig och ganska intensiv tid, inte minst för att jag också fick en dotter precis i den vevan. Mycket är sig likt, men tidningen har också utvecklats mycket sedan dess och det är en utveckling som bara kommer att fortsätta.

På vilket sätt då?

– Vi har massor med spännande grejer på gång! En ny sajt och en ny app ska lanseras och under våren kommer vi dessutom att utöka bemanningen eftersom vi märker att intresset för god lokaljournalistik bara ökar. Så det är full fart framåt!

Vill du hälsa läsarna något?

– Utan läsare är det ingen större vits med en tidning, så jag ser fram emot att träffa många av er i olika sammanhang framöver. Hör gärna av er med tips om saker som borde granskas eller om intressanta personer. Och glöm såklart inte att prenumerera – det fixar ni enkelt här.

Annika Sahlin Ottosson

ANNONS