Hopp om sol och sällskap utomhus i påsk – så blir vädret

För ett par dagar sedan såg det ut som det skulle regna hela påsken, men nu har vindarna vänt och vi kan vänta oss sol och tvåsiffriga temperaturer i Stenungsund och på öarna i helgen.

ANNONS

Vi som kollat vädret den senaste veckan och undrat hur vädret blir i påsk, om vi kan träffa släkt och vänner på säkert avstånd utomhus, kan glädja oss över att solen kommer titta fram och temperaturen stiga upp över tiogradersstrecket lagom till påskhelgen.

– Det har blivit lite stadigare och från och med tisdag kommer det vara en del moln men en temperatur på ungefär 10 grader, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Soligast före påskafton

På onsdagen ser det ut som om solen kan visa sig av och till under dagen och temperaturen stiga uppemot 11-12 grader.

– Vi har i allmänhet ett rätt stabilt väder och ingen nederbörd väntas under några dagar.

ANNONS

Torsdagen bjuder på fortsatt sol men med tidvis lite moln och temperaturer mellan 10 och 11. Natten till fredagen kan temperaturen ligga runt nollan, men sen under dagen tittar solen åter fram med temperaturer runt 10 grader.

Varnar för torrt gräs

– Det blir något lägre temperaturer på lördag-söndag och något blåsigare och framför allt från havet. Det ser ut att vara upp till friska vindbyar, säger Linus Karlsson.

Längs havsbandet får vi räkna med något lägre temperaturen då havet fortfarande är kallt. Men om vi klär på oss ordentligt bör vi kunna träffas på säkert avstånd utomhus.

Trots det ihållande regnandet ett par dagar är fjolårsgräset fortfarande torrt och det finns en viss brandrisk. Så Linus Karlsson flaggar för att man bör vara försiktiga när och om man eldar utomhus.

ANNONS