Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Husbil har vält på E6

En singelolycka inträffade på E6:an i höjd med Byggmax. E6 var helt avstängd men det var inga personer som kom till skada.
– Vi har personal på plats som lagar räcken som fick stora skador, säger Marie Eriksson på Trafikverket.

Larmet inkom klockan 16.05 på torsdagen om en trafikolycka på E6:an, strax norr om Stenungsundsmotet i höjd med Byggmax.

Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen och vägen stängdes av i båda riktningarna.

– Det är en lastbil som har vält ner i diket, fordonet har hamnat mitt mellan filerna och vägen har stängts av i båda riktningarna, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen.

E6 stängdes av

Händelsen hade stor inverkan på trafiken. Efter att vägen var helt avstängd till en början kunde trafiken släppas på igen, men med begränsad framkomlighet.

Vid klockan 17.00 var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen.

– Vi är i ett uppklarningsskede. Räddningstjänsten är kvar, men bara på grund av trafiksituationen och bärgningen dröjer lite, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör Västra räddningsregionen.

Körfälten i norrgående och södergående rullade sakta, enligt Molander. När husbilen ska bärgas kommer vägen stängas helt igen.

– Då blir ett kortare totalstopp igen. Men nu är det lite öppet i båda riktningarna, Lotta Molander.

Köer vid olyckan

Trafiken är fortsatt påverkad fram till klockan 19.00 enligt Trafikverkets prognos. Räddningstjänsten tror sig vara färdiga på plats innan dess.

– Enligt senaste meddelandet klockan 17.47 var fordonet på väg upp på bärgaren, så vi är nog strax klara där, säger Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör Västra räddningsregionen.

Strax efter klockan 18.00 lämnade räddningstjänsten olycksplatsen. Inga personskador har uppstått i olyckan och ambulans har lämnat platsen.

– Olyckan var klar 18.05 men vi har personal på plats som lagar räcken som fick stora skador, säger Marie Eriksson på Trafikverket.

Det är inga köer längre på E6 men det är en viss trafikpåverkan där olyckan skedde då Trafikverkets personal jobbar där.

LÄS OCKSÅ: Trafikolycka på E6

LÄS OCKSÅ: Utredning pågår kring brand i Stenungsund

LÄS OCKSÅ: Bil har voltat på länsväg 740 på Orust