Klass 1-varningen: Kraftigt regn i Bohuslän

SMHI varnar för stora regnmängder i Bohuslän under tisdagen. Det väntas hålla i sig till onsdag morgon, och kan ställa till det på vägarna.
– Framförallt ska man vara uppmärksam när man är ute och kör bil, säger Therese Fougman.

ANNONS

Under tisdagsmorgonen utfärdade SMHI en klass 1-varning för stora regnmängder i Bohuslän och Göteborg. Det väntas komma över 35 millimeter på sex timmar. Redan under morgonen drog det kraftiga regnet in över Bohuslän, men det kommer fortsätta ett bra tag.

– Regnet kommer hänga kvar tills på onsdagsmorgonen, det kan komma korta perioder då det inte regnar alls men man får räkna med regn till i morgon, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Redan innan klockan nio på tisdagsmorgonen hade närmare 30 millimeter regn hunnit komma. Och när det regnar så här mycket är det vissa saker man ska vara försiktig med.

ANNONS

– Framförallt ska man vara uppmärksam när man är ute och kör bil. Se upp för stora vattenmängder på vägarna för att inte riskera vattenplaning. Och om man ser väldigt stora vattensamlingar ska man kanske inte ge sig ner i den där viadukten, det kan vara djupare än det ser ut, säger Therese Fougman.

Trots att regnet ger en viss höstkänsla är det inte helt omöjligt att sommarvärmen kommer tillbaka under ett par dagar senare i veckan.

På onsdagen kan vi nämligen vänta oss varmare temperaturer och en hel del sol, även om det också är viss risk för någon enstaka regnskur på eftermiddagen.

– Under resten av veckan ser det ut att fortsätta med mer sol, Therese Fougman.

Dock är det inte helt otroligt att det kan komma några regnskurar här och där.

ANNONS