Kungälvs sjukhus behåller restriktioner oktober ut

När resten av samhället i stort sett öppnar upp väljer Kungälv sjukhus att behålla många av restriktionerna som gällt på sjukhuset.

ANNONS
|

Från och med den 29 september togs många av de kvarvarande restriktionerna som gällt i samhället under coronapandemin bort. Men på Kungälvs sjukhus kommer fortfarande restriktioner gälla både för patienter och besökare.

Bara en anhörig får besöka

Oktober ut behåller man låsta entréer med kontrollerat insläpp. Grindvaktsfunktionen kommer att vara kvar. Grindvakten delar även ut munskydd och tillhandahåller handsprit.

Avdelningarna fortsätter att hållas låsta. Och patienter som besöker mottagningar eller avdelningar får ha med sig en närstående eller ledsagare. Vill man ha med fler måste mottagningen godkänna det.

LÄS MER:Jourcentralerna håller stängt året ut

Alla som besöker sjukhuset ska vara symptomfria från covid-19.

• Besök med fler än en (1) anhörig till avdelningar sker endast efter muntlig överenskommelse med respektive avdelning. Besökare ringer till avdelningen och stämmer av.

ANNONS

• Grindvakt ska fortsatt kunna erbjuda munskydd till dem som önskar detta.

• Alla besökare ska vara symtomfria från covid-19.

Efter den 1 november kommer grindvakten i huvudentrén tas bort, låsning av huvudentréer att upphöra och kontrollerat insläpp flyttas till mottagningar och avdelningar.

ANNONS