Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lions teckningstävling är ett återkommande inslag, men i år får tävlingen ett annat avslut. Det blir ingen stor prisutdelning som tidigare år då Lions  två presidenter, Barbro Nyström Eriksson och Rolf Nilsson, presenterat vinnarna.  Arkivbild Erika Olofsson Bild: -
Lions teckningstävling är ett återkommande inslag, men i år får tävlingen ett annat avslut. Det blir ingen stor prisutdelning som tidigare år då Lions två presidenter, Barbro Nyström Eriksson och Rolf Nilsson, presenterat vinnarna. Arkivbild Erika Olofsson Bild: -

Lions prisutdelning i ny tappning

I mer än 15 år har Lions Club Orust delat ut pris vid den årliga teckningstävlingen vid en festlig ceremoni i kulturhuset. I år blir teckningstävlingen av, men det blir ingen prisutdelning.

Det är en tradition på Orust att Lions Club arrangerar en teckningstävling under hösten. De vänder sig till kommunens alla elever i årskurs fyra som får teckna och måla efter ett förutbestämt ämne. I år var ämnet frukt.

Under temat frukt har eleverna målat, tecknat och skapat de mest vackra och fantasifulla alster. Lions Club har haft olika teman varje år. Variationen är stor, men den gemensamma nämnaren har varit färg. Höstlöv i sprakande färger, eldsflammor och fjärilar har det under åren varit på bidrag som lämnats in.

Lions Club Orust har arrangerat teckningstävlingen under många, år närmare 15 till antalet tror en av Lions presidenter, Rolf Nilsson.

– Vi har väl inte riktigt räknat ut hur många år vi har hållit på men det är nog en 15 år skulle jag tro.

I år blir teckningstävlingen av enligt planerna. Klasserna har under våren målat och fått lämna in sina alster. Under måndagen hängdes teckningarna upp i kulturhuset Kajutan och de kommer att finnas där för allmän beundran fram till 5 november.

Lions har en prissumma om 5000 kronor som de fördelar till de vinnande klasserna. Tre bidrag plockas ut av en jury, de vinnande bidragen får dela på prissumman. I år är det lokala konstnärerna Bengt Sellman och Marie Öhman som fått äran att utse de vinnande bidragen.

– Vinsten är inte personlig till eleven som vunnit, utan hela klassen får dela på pengarna. Vi hoppas att klasserna använder pengarna till något extra roligt, kanske en utflykt, säger Rolf Nilsson.

Vanligtvis brukar prisutdelningen vara en festlig tillställning där vinnarna med familjer, släkt och vänner deltar. I år utses vinnare, men någon prisceremoni blir det inte tal om.

– Pandemin gör att vi inte kan samla så många människor samtidigt. Bidragen till tävlingen kommer att hänga uppe i Kajutan men själva utdelningen får vi lösa på ett annat sätt.

Vinnarna kommer istället att uppmärksammas vid respektive skola. De vinnande bidragen kommer att finnas i Kajutan, tillsammans med alla övriga deltagande teckningar.

– Även om det inte blir som vanligt hoppas jag att kulturhusets besökare passar på att njuta av elevernas fina teckningar. Barnen brukar vara oerhört kreativa och jag är säker på att det blir en sevärd utställning

Erika Olofsson

[email protected]