Stenungsunds HRF.
Stenungsunds HRF. Bild: patrik persson

Lista: Här är ridskolorna i STO

Trycket på ridskoleplatser ökar. Fler vill börja rida och många vill utöka sin befintliga ridning. Lokaltidningen har därför listat ett urval ridskolor och ridklubbar i STO-området som erbjuder terminsridning eller enstaka lektionstillfällen.

ANNONS
|
Bild: Erika Olofsson

Orust RK

0
Orust Ridklubb bildades 1964 och håller sedan 1994 till strax utanför Henån. Ridklubben tar emot alla från nybörjare till rutinerad ryttare och verksamhet bedrivs veckans alla dagar. Stallet har plats för cirka 25 hästar.
I knattegruppen(från 4 år) är varje lektion 25 minuter. Elever som är lite äldre rider lektioner som är 45 minuter eller 60 minuter och det finns både drop-in, träningsgrupper och privatlektioner. Pris från 115 kronor per lektion och uppåt, plus en årlig medlemsavgift. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
Bild: Tony Balogh

Stenungsunds RK

0
Stenungsunds Ridklubb, som ligger i Ödsmål, erbjuder ridlektioner till både barn och vuxna från nybörjare till avancerade hoppgrupper. Det finns möjlighet att prova på ridning både för juniorer och seniorer på någon av ridskolans 24 hästar. Priserna för medlemmar varierar från 151 kronor per lektion och uppåt, plus en årlig medlemsavgift. Personer över 65 år får pensionärsrabatt. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
Bild: Privat

Stora Höga RK

0
Ridklubben startades 1979 och har cirka 380 medlemmar samt 20 hästar. Den ideella föreningen har sex anställda som instruktörer och stallpersonal som håller i lektioner från knattenivå upp till grupp 5. Klubben har även en handikappgrupp. Under stallets öppettider erbjuds barn och ungdomar 7-12 år att vara med på ”Stallkul” efter skolan, ett par dagar i veckan. Då får man mellanmål och så hjälps gruppen åt att pyssla med hästarna. Nu är det dock inställt på grund av pandemin. Priserna varierar från 158 kronor per lektionstillfälle, plus en årlig medlemsavgift. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
Bild: Martin Björklund

Valsängs RF

0
Valsängs Ryttarförening är en ideell förening på Tjörn som samarbetar med Valsängs Ridcenter och har idag cirka 170 medlemmar. Eleverna på ridskolan delas upp i tre kategorier: mindre ridbana, mer och mycket ridbana och vuxna. Priserna varierar beroende på ridvana, från 130 kronor per lektion plus en årlig medlemsavgift. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
Bild: Tobias Sandblom

Skuggebergets Gård

0
Är en hästgård i Kyrkofjäll på Tjörn som erbjuder fritidsridning och turridning på Islandshästar, bland annat. Ridturer sker med både barn och vuxna, huvudsakligen i skog och mark. Ridningen leds av instruktör och anpassas efter kundens nivå och önskemål. 60 minuters ridning kostar 500 kr.
Bild: Patrik Persson

Stenungsunds HRF

0
Föreningen bildades år 2009 och har som vision att vara den ledande föreningen för hoppryttare i Västra Götaland. Klubben riktar sig till ryttare som vill tävla och har ingen ridskoleverksamhet. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
Bild: Frida Ekborg

Stall Lövås

0
Är en privat ridskola på Orust som funnits sedan 1998. På ridskolan finns sju ponnys, från mini-shetland till D-ponny, och tillgång finns till större häst. Möjlighet finns också att köra ponny med liten vagn. Ridskolan har inga krav på terminsridning, man rider istället efter överenskommelse och det finns möjlighet att prova på.
Bild: Tony Balogh

Tjörns RK

0
Ridklubben har funnits sedan 1971 och har sin verksamhet i Gunneby, Kållekärr. I ridskolan finns elva ponnys och hästar som rida av både barn och vuxna. Ridskolan har grupper för nybörjare och fortsättningsgrupper. Priserna varierar från 140 kronor per lektionstillfälle för knattar, till 445 kronor för en privatlektion plus en årlig medlemsavgift. Vill man provrida kan man i mån av plats köpa enstaka tillfällen kontant mot en förhöjd avgift på 10 kr. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
Bild: Kristian Johansson

Spekeröds RK

0
Föreningen har funnits i 27 år och är sedan 2014 en ren tävlingsklubb som arrangerar och deltar i många tävlingar. För att få tävla måste du ha grönt kort om du är över 13 år, för barn under 13 år måste en förälder eller annan ansvarig följa med barnet på tävling. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
ANNONS