Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Malin vann STO:s sommarbildstävling

Svanesundsbon Malin Olofsson midsommarbild över en dramatisk himmel vid havet i Varekil blev till slut den som kammade hem vinsten i Lokaltidningen STO:s sommarbildstävling.

Lokaltidningen når Malin Olofsson över telefon när hon är på väg till jobbet som butiksanställd i Stenungsund.

– Åh vad kul, det var verkligen ett superroligt besked, svarar en glad Malin.

Vinnarbilden är tagen på midsommaraftonskvällen i närheten av Varekil, berättar hon.

– Det var kanske vid 21-tiden på kvällen, efter att himlen börjat spricka upp efter en regnig morgon och lite fram och tillbaka väder under dagen.

Klippte och klistrade i album

Bilden är tagen med hennes mobiltelefon som hon alltid har nära till hands för att kunna fånga en vacker ögonblicksbild.

– Jag har älskat att fotografera så länge jag kan minnas. När man var yngre var det ju med en ”vanlig” kamera, då man skickade in filmrullen för framkallning och sedan satt och klippte och klistrade in i album. Men då även rensade bort alla dåliga kopior som man betalt för, men som inte var något att ha, säger Malin Olofsson med ett skratt.

Numera kör hon enbart med mobiltelefonkameran, men fotar fortsatt lika flitigt som förr.

– Jag mer eller mindre tänker i bilder och det kan ofta vara så att jag tvingas stanna bilen för att ta en ögonblicksbild över en vacker vy eller solnedgång när jag är ute och kör, berättar hon.

Nära 200 inskickade bidrag

Till årets sommarbildstävling skickade Malin Olofsson därför också in ett tio-tal andra bilder som var med och slogs om segern med de nära 200 inskickade bidragen. Däribland en bild på Sjöbodarna vid Edshultsfall, båtbryggan vid Käringön och båtar på väg vid fyren i Mollösund, samt en bild på sin son som äter popcorn på en klippa i kvällssolen.

LÄS MER: Här är läsarnas sommarbilder

Malin kommer nu att få sin sommarbild förevigad på en canvastavla i tyg, som förstapris i Lokaltidningens sommarbildstävling.

– Jättekul, jag är verkligen superglad. Den får vi se till att hänga på någon fin plats hemma sedan, så man kan minnas sommaren nu när det börjar bli mer och mer höstlikt ute.

Ett barns upptäckarglädje ger Gunilla Pettersson en andraplats och fem trisslotter medan Andreas Melin belönas med tre trisslotter och en tredjeplats för sin fina naturbild.

Denna bild blev tvåa i tävlingen. Bild: Gunilla Pettersson
Denna bild blev tvåa i tävlingen. Bild: Gunilla Pettersson
Denna bild blev trea i tävlingen. Bild: Andreas Melin
Denna bild blev trea i tävlingen. Bild: Andreas Melin