Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Årets unga företagare började snickra redan som 15-åring

Han har snickrat sedan han var 15 år gammal. Nu har Timmy Kjellberg utsetts till årets unga företagare på Orust.
– Det känns givetvis jättekul att få utmärkelsen, säger den nöjde snickaren som tillsammans med Anita och Freddy Alm, ägarna av Stockens Camping, fick ta emot pris under tisdagen.

Timmy Kjellberg har snickrat i halva sitt liv. I dag driver han Kjellbergson Byggnads AB och samarbetar nära med två andra snickarföretag.

– Det började när jag var 15. Jag gick bygg- och anläggning vid Östrabo Yrkes i Uddevalla och kom då i kontakt med Kungsvikens bygg. Jag trivdes gott där, Fredrik Sahlsten som driver företaget stöttade mig och jag blev kvar i tio år.

Efter många år som anställd började planerna på att starta eget sedan ta form. Timmy hade då redan många förfrågningar om snickarjobb som han gjorde på kvällar och helger.

Kalendern är fullbokad

– Jag fick fler och fler förfrågningar så 2008 sa jag upp mig och startade eget företag.

Det går bra för den unge snickaren. Han har kalendern fullbokad och förfrågningar om jobb trillar in i en stadig takt.

– Jag är fullbokad fram till våren 2024, så den som vill ha sin altan klar i år, den får vänta, säger Timmy med ett skratt.

Under pandemin blev allt fler husägare sugna på att bygga om och bygga till. Altaner skulle byggas ut och soldäck anläggas.

– Det var inte klokt, alla ville bygga samtidigt. Det blev lite av ett lyxproblem att välja kunder, samtidigt som jag ville hinna med att hjälpa så många som möjligt.

Samarbetar med andra snickare

Timmy Kjellberg bygger i första hand hus, han renoverar också och gör tillbyggnader. Han och de två andra snickarföretagen han har nära samarbete med, gör även ombyggnationer för butikskedjor. Att bli utsedd till årets unga företagare på Orust ser Timmy som en stor ära.

– Det känns givetvis jättekul att få utmärkelsen, säger den nöjde snickaren.

I samband med att Timmy Kjellberg fick ta emot utmärkelsen av Företagarna på Orust utsågs även Årets Företagare på Orust. Anita och Freddy Alm, som driver Stockens camping, fick ta emot blomsterbukett och diplom av kommunalrådet Catharina Bråkenhielm (S).

Naturen och havet lockar

– Vi tog över Stockens camping 2005. Det var då en camping i behov av att ryckas upp. Vi har under åren lagt ned mycket engagemang och pengar på att få den camping vi har i dag. Vi har byggt nytt servicehus och även nya el-platser för husbilar och husvagnar, berättar Freddy Alm.

Pengar har satsats och investeringarna i campingen har blivit många under åren.

– Vi har hela tiden siktat mot en kvalitetshöjning. Hos oss ska naturen, lugnet, närhet till havet och klipporna och det unika med Stocken vara det som lockar. Vi vill inte ha tivoli i form av vattenrutschkanor och lekland.

I dag finns det 172 säsongsplatser på campingen, 134 el-platser för kortare besök av husvagnar och husbilar, samt stora ytor att sätta upp tält på. Under pandemin var det i första hand svenskar som besökte Stocken men Anita Alm räknar upp vilka bokningar inför sommaren som kommit:

– Det är besökare från Italien, Tyskland, Schweiz och Frankrike, plus våra nordiska grannar. Nu känns det som att vi är tillbaka i det läge vi var innan pandemin.

25 000 gästnätter

Campingplatsen lockar varje år många tusen besökare till Orust. Freddy tror att sommaren som snart är här kommer att medföra ett lika stort sug efter camping som tidigare år.

– 25 000 gästnätter hade vi förra sommaren och jag tror vi hamnar runt det antalet även i år.

Det är organisationen Företagarna som varje år delar ut utmärkelsen Årets företagare och Årets unga företagare. Årets priser delades ut vid en ceremoni på Nösundsgården i veckan.

LÄS OCKSÅ: De förlorade restaurangen i branden – "Nu börjar vi på ny kula"

LÄS OCKSÅ: Nöjda gäster stannade fler nätter


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.