Övertänd villa gick inte att rädda – brann ner till grunden

Under den tidiga tisdagsmorgonen började det brinna kraftigt i en villa norr om Svanesund. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. Strax före klockan halv sju stod det klart att villan inte gick att rädda, och man lät därför villan brinna ned under kontrollerade former.

ANNONS
LocationSvanesund||

Det var vid klockan 04.50 som larmet om en villabrand vid Sesterviken inkom till räddningstjänsten. Ägaren ska då själv ha kunnat ta sig ut ur villan.

– Ägaren vaknade av brandvarnaren och såg att det brann. Det är en enplansvilla som var helt övertänd när räddningstjänsten anlände till platsen, berättade Ulrik Olsson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten slog lågorna ut från vinden och fyra enheter arbetade under morgonen med att begränsa branden.

Är i säkerhet

Polis och ambulans larmades också till platsen.

– Det är en villa som är helt övertänd, men personen eller personerna som befann sig i villan ska vara i säkerhet, berättade Anders Wennergren, polisens vakthavande befäl i Väst.

ANNONS

Vid 06.20-tiden uppgav dock räddningstjänsten att det inte gick att rädda villan.

– Vi kan inte göra något, vi låter den brinna ner, under kontrollerade former. Det finns ingen spridningsrisk. Men det stod två bilar på uppfarten när vi kom fram, det var det som var det stora, men vi lyckades få bort dem, säger Ulrik Olsson.

Troligen spärra av

Han kunde under den tidiga morgonen inte säga något om var eller hur branden startat, och uppgav att en utredning ska göras.

– Vi kommer att vara kvar här ett par timmar till för kontroll.

Enligt Ulrik Olsson var det en person som befann sig i villan.

Peter Adlersson, polisens presstalesperson, uppgav senare under morgonen att den boende inte ska ha behövt uppsöka sjukhus och att denne efter omständigheterna ska må bra.

– Nu avvaktar vi tills räddningstjänsten är klara, så får vi se vad vi ska göra. Om vi ska spärra av och göra en teknisk undersökning, det finns inget sånt beslut ännu, men det blir det troligen om vi inte vet vad som är orsaken till branden, säger Peter Adlersson.

Strax före klockan 10 meddelade Johnni Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla, att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättats.

– Men det är bara en misstanke än så länge. Våra tekniker är just nu på plats för att gå igenom ihopsamlat material och då bland annat titta på film över brandhändelseförloppet. Därefter kommer de att bedöma om vi det ska göras en teknisk undersökning.

ANNONS