Ateljéer öppnar upp för kulturveckan

I helgen öppnade fyra olika ateljéer upp för allmänheten. Kulturveckan på Orust och Mjörn har varit i gång under flera år. En av veckans konstnärer och initiativtagare är Lars Sestervik.

ANNONS
|

Den här veckan hålls årliga kulturveckan på Orust, som i år även innefattar Mjörn, rum. En av konstnärerna som har öppnat upp sin ateljé och utställningsplats är Lars Sestervik i Svanesund.

– Vi tycker att det behöver hända något på sommaren. Det är fler som bor här permanent då, säger konstnären och initiativtagaren till kulturveckan.

Under veckan ställer han ut sin basutställning och har haft som fokus att ha en stor mängd av sina konstverk framme. De är såväl konstverk i glas som målningar på tavlor och verken går också att köpa.

Fokus på liv och rörelse

– Det är mycket fokus på rörelse och liv, säger han som ett genomgående tema i konstverken.

ANNONS

Bland konstverken finns också några stora frukter av glas som hyllar farfadern som ställde ut riktiga frukter på samma plats en gång i tiden.

De tre andra ateljéerna som har öppet under veckan är Hanna och Jan Järlehed i Hällevikstrand samt Heike Ahrends på Mjörn. Ateljéerna har öppet på eftermiddagarna mellan 13 och 17 och på söndag är sista dagen för besök.

LÄS MER:Brexit ställer till det för skulptör på Askeröarna

LÄS MER:Emelie har en dröm efter 20 år som silverkonstnär

LÄS MER:Stjärnkomiker lockade besökare med sin konst

ANNONS