Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens Båtsamverkan Väst har publicerat en bild från en övervakningskamera, som visar hur en pickup lastad med en vattenskoter stjäls från en båtfirma i Uddevalla.
Polisens Båtsamverkan Väst har publicerat en bild från en övervakningskamera, som visar hur en pickup lastad med en vattenskoter stjäls från en båtfirma i Uddevalla.

Bil och vattenskoter stals från båtfirma – polisen söker tips

Under natten mot fredag utsattes en båtfirma i Uddevalla för inbrott. Gärningspersonen stal en pickup, lastade ombord en vattenskoter och rammade grindarna till företagsområdet. Den stulna bilen hittades senare på Orust.

Den fräcka stölden mot båtfirman genomfördes någon gång mellan 03 och 06 under natten mot fredag. Polisen kontaktades vid femtiden på morgonen av en person som passerat förbi båtfirman.

– Personen hade sett att grindarna till företagsområdet hade forcerats från insidan, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

Polisen Båtsamverkan Väst har informerat om händelsen i sociala medier. Troligtvis har gärningspersonen stannat kvar inne på båtfirmans område efter stängningstid på torsdagen för att sedan ha tagit en vit pickup med båttrailer från företaget. Övervakningskameror från platsen har visat hur den därefter har lastats med en gul vattenskoter, innan ekipaget lämnade området genom att forcera grindarna.

Pickupen hittades senare i Svanesund på Orust men lasten saknas. Nu efterlyser polisen tips från allmänheten om ärendet. Har du gjort några iakttagelser som kan kopplas till händelsen kan du ringa till 11414.


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.