Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/31

Bildextra: Slussen stämde upp för Ukraina

Vädergudarna kunde inte ha varit på bättre humör. Solen fullkomligt vräkte ned över det gamla båtbyggeriet i hamnen där musiker från Slussen i lördags arrangerade en stödgala till förmån för det ukrainska folket. Vinsten: Dryga 30 000 insamlade kronor till organisationen Läkare utan gränser, som också fanns på plats för att berätta om sitt arbete.

Stämningen var topp redan när arrangörerna, Slussens teatersällskap och musikern Thomas Landahl, öppnade upp portarna till det gamla båtbyggeriet och hamnmagasinet vid lunchtid på lördagsförmiddagen.

Många hade letat sig till hamnen i vårsolen för att lyssna på musik av flera lokala Slussenmusiker som ställde upp gratis på scen i ett vällovligt syfte: att i solidaritet med det ukrainska folket samla in pengar till organisationen Läkare utan gränser, som i form av Per Hedberg också fanns på plats för att berätta om sitt arbete.

Allt från visor till pop och disco

Musikerna på scen avlöste varandra och publiken bjöds på att allt från americana, visor från Orust och de brittiska öarna till tolkningar av Ulf Lundell, pop och disco.

Vid 16-tiden på eftermiddagen höjdes stämningen sedan ytterligare när Orusts stolthet Rickard och Juvelerna äntrade scenen följda av partybandet Johnny L’amour Showdown med gästartisterna Ebbot Lundberg och Biggles med på scen.

Peppade publiken att skänka

Konferenciern Percy Smith gjorde också sitt yttersta för att publiken skulle trivas och lätta på plånboken. Något han tillsammans med de övriga deltagande arrangörerna också lyckades alldeles förträffligt med. När tillställningen var över runt klockan 18 på lördagskvällen kunde teatersällskapet räkna in inte mindre än drygt 30 000 insamlade kronor.

Svenska folket och övriga Europa visade senare under kvällen också sitt gemensamma stöd till Ukraina då årets vinnare i Eurovision Song Contest skulle koras. Ukraina vann med överlägsen marginal när tittarna hade gett sina röster. Vår svenska representant Cornelia Jacobs hamnade samtidigt på en hedrande fjärdeplats.


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.