Boende på västra Orust uppmanas spara på vatten

På grund underhållsarbete har Orust kommun just nu problem med att förse vattentornet vid Stocken med vatten. Vattenabonnenter vid Stocken, Gullholmen, Härmanö, Tuversvik, Lavön och Tönsäng uppmanas därför att spara på vattnet under måndagen.

ANNONS
|

Det skriver Orust kommun på sin hemsida, där de tidigare under måndagsmorgonen även meddelade att vattentillförseln för de boende vid Huseby akut stängts av. Detta efter problem vid omkopplingsarbete på det kommunala vattennätet.

Underhållsarbetet på båda platserna beräknas enligt kommunen pågå fram till klockan 18. Vatten för boende vid Huseby finns under tiden att hämta från en tank som står vid fotbollsplanen i Ellös.

Vad det gäller de boende i Barrevik, Nösund, Tvet, Tegneby och Mollösund som i förra veckan rekommenderas att koka sitt dricksvatten efter en upptäckt vattenläcka, har denna rekommendation nu samtidigt hävts. Detta efter att de preliminära vattenprover som togs i torsdags visar på att vattnet ska vara utan anmärkning.

ANNONS

LÄS MER:Efter vattenläckorna: Boende rekommenderas koka vattnet

Även centrala Stenungsund och Stora Höga drabbades under torsdagen och fredagen av flera vattenläckage. Även här rekommenderades då boende att koka vattnet det följande dygnet efter läckan.

På grund av underhållsarbete på vattennätet i Stenungsund kommer vattnet i morgon, tisdag vidare att stängas av på Gesällgatan, Hantverkaregatan 10-32 samt Timotejvägen. Arbetet beräknas påbörjas klockan 08 och vara klart klockan 16. En vattentank kommer under tiden att finnas utsatt vid Timotejvägens parkering.

ANNONS