Dags igen för den årliga äggjakten runt Orust

En hel veckas påskledigt väntar nu alla barn i STO-området. På måndag startar samtidigt den årliga populära äggjakten runt Orust.

ANNONS

Äggjakten, som anordnas i samarbete med Orust fritidsgårdar, vänder sig till alla åldrar, ung som gammal. Från och med måndag och hela veckan ut ges då chans för alla som vill delta i vinstjakten.

Under den kommande veckan anordnas även påsklovspyssel på biblioteket i Henån, Ellös och Svanesund. Hit kan man komma mellan klockan 12-16 under tisdag-torsdag för att exempelvis vika en vårblomma, göra färgglatt papperspynt till påskriset eller skapa fritt. Det blir även här äggjakt för de som vill. Ingen föranmälan krävs.

Påsklovshäng på fritidsgården

Både i Ungdomens hus i Henån och på Ängås fritidsgård i Svanesund blir det samtidigt påsklovshäng måndag-onsdag, respektive torsdag-fredag. Hit välkomnas alla ungdomar för att umgås och exempelvis spela pingis, discgolfkorg eller tv- och datorspel tillsammans, samt delta i olika påsklovstävlingar.

ANNONS

Under onsdagen kommer det dessutom kostnadsfritt gå att testa på så kallad bubble balls i Ängås sporthall för alla i årskurs 4-6 och 7-9 klockan 11-14, respektive 14-16.

Digital tipspromenad och tävling

För alla som vill går det sedan i fredags att delta i en digital tipspromenad i Henån, Svanesund, Ellös och Varekil. Detta genom att ladda ned appen walkabout. Genom att klicka sig vidare i denna kan man sedan själv välja startplats. Denna tipspromenad kommer också gå att delta i året ut, liksom den mobilkameratävling med chans att vinna en mobilkamera som också startade i fredags.

Mer information finns på kommunens hemsida.

ANNONS