Björn och Lena Dramsvik vann en konsert med Nanne Grönvall. Nu planerar de att dela med sig av konserten till Svanesundsborna.
Björn och Lena Dramsvik vann en konsert med Nanne Grönvall. Nu planerar de att dela med sig av konserten till Svanesundsborna. Bild: Caroline Roosmark

De bjuder in Svanesund till en strandkonsert

Svanesundsfestivalen blir inte av, men medlemmar i Föreningen Svanesund kan ändå njuta av både strand och musik. Lena och Björn Dramsvik ser till att samhället för en dag kommer att gunga av medryckande musik.

ANNONS

Förhoppningen var att Svanesundsfestivalen skulle kunna arrangeras i år, men så blev inte fallet. Niklas Jigberg, mannen bakom festivalen, valde att istället ha en tävling där vinsten var att en av festivalens bokade artister kom till en trädgårdsspelning. Ett stort antal biljetter såldes, många ville få sommarens äventyr hemma på tomten.

Lena och Björn Dramsvik blev lyckliga vinnare av en spelning. Vinsten är ett besök av Nanne Grönvall som kommer att bjuda på delar av sin breda repertoar. Men paret Dramsvik ville göra något mer och dela med sig av konserten till fler.

– Visst hade det varit roligt att bjuda hem ett gäng kompisar och få njuta av Nanne tillsammans med dem, men vi vill dela med oss av vinsten till samhället. Det är inte riktigt vår grej att ha en vinst som den här bara för oss själva.

ANNONS
Björn och Lena Dramsvik planerar att dela med sig av den konsert de vunnit med Nanne Grönvall, till medlemmarna i Föreningen Svanesund.
Björn och Lena Dramsvik planerar att dela med sig av den konsert de vunnit med Nanne Grönvall, till medlemmarna i Föreningen Svanesund. Bild: Privat

De både är aktiva i Föreningen Svanesund och är nu i planeringsfasen för hur de ska kunna sprida Nannes musik till föreningens medlemmar. 600 Svanesundsbor är medlemmar i föreningen, allt bjuda in alla till en spelning går inte.

– Vår tanke är att Nanne ska få spela på scenen vid boulebanan nere vid badplatsen. Hon kommer inte med fullt band utan det blir någon form av singback, då funkar den scenen. Platsen är dessutom inhägnad, säger Lena Dramsvik.

Paret har nu gått ut till föreningens medlemmar med en inbjudan till konserten. De räknar med att kunna få plats med 200 personer, utan att det blir trångt, på boulebanans område. Det blir med andra ord en exklusiv spelning, med få åhörare i ett slutet sällskap, som får chans att komma artisten relativt nära.

Konserten är dock inte öppen för alla utan vänder sig enbart till medlemmarna i föreningen.

– Vi har gått ut via föreningens Facebooksida med information om våra planer och fått en otroligt bra respons. Konserten är gratis och den som vill komma får anmäla sig till oss. Först till kvarn är som gäller.

ANNONS